Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeenteraad steunt ‘menstruatiemotie’ van de PvdA

Geplaatst op: 4 maart 2022

De gemeenteraad schaarde zich donderdagavond unaniem achter een ‘menstruatiemotie’ van de PvdA. Die zorgt ervoor dat het college gaat onderzoeken of het gratis beschikbaar stellen van menstruatiemiddelen in het armoedebeleid kan worden opgenomen.

Volgens Astrid Dijkstra van de PvdA zijn er in Zwartewaterland vrouwen die geen geld hebben voor bijvoorbeeld tampons of maandverband. Daardoor blijven ze in de maandelijkse periodes thuis. De andere partijen erkennen ook dat dit een probleem is.

VVD en BGZ wijzen er wel op dat de Voedselbank nu ook menstruatiemiddelen verstrekt. Dat gebeurt op kosten van de Voedselbank. “Daarvoor zouden we dan middelen beschikbaar moeten stellen”, vindt Bastiaan Tamminga van BGZ.

De PvdA diende de motie in bij de behandeling van het Armoedebeleid. Ook dat kan rekenen op instemming van de gemeenteraad. Uit de nota blijkt onder meer dat maar liefst 1200 Zwartewaterlanders vanwege geldgebrek niet volop meedoen aan de samenleving.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500