Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider hulptroepen bij Oekraïense grens hebben handen vol werk

Geplaatst op: 5 maart 2022

Vluchtelingen helpen de Genemuider ploeg omdat het zo enorm druk is.

De ploeg vrijwilligers uit Genemuiden die momenteel maaltijden klaarmaakt en uitdeelt bij de Oekraïense grens heeft het enorm druk. Dat laten ze weten in hun dagelijkse update aan Genemuiden Actueel. “Zaterdag was het nóg drukker dan de dagen hiervoor en ook zondag verwacht men enorm veel nieuwe vluchtelingen”, vertelt de familie Brouwer die sinds donderdag op de opvanglocatie te vinden is.

De groep wordt ook veel gevraagd om te reageren in de media. Zo belde vanmorgen de NOS al op naar aanleiding van berichtgeving op deze site. “We proberen dit tijdens het bakken te beantwoorden, want het kost veel tijd. Maar we zijn hier eigenlijk niet voor de media maar om te helpen natuurlijk”, vertelt Gert Jan Brouwer.

Dat het druk is bij de opvangplaats, ziet de ploeg uit Genemuiden ook terug in de voorraad. “Die slinkt heel hard. Fruit, snoep en de kaas zijn inmiddels op. Vlees hebben we nog genoeg. We zijn bijna door de laatste pallet Cola heen. De friet is ook bijna op, maar Stichting Vluchteling heeft gelukkig een nieuwe lading voor ons geregeld. Ze zijn heel erg behulpzaam.”

De Genemuidenaren werken de hele dag door en hebben dagelijks 7 uur tijd om bij te slapen. Dat gaat ze niet in de koude kleren zitten: “Het is heel zwaar en bijna niet te doen. Gelukkig kregen we vandaag hulp van vrijwilligers. Ook waren er een aantal vluchtelingen die hielpen met puntzakken draaien en vlees opscheppen. Morgen staan er ook weer extra helpende handen voor ons klaar.”

Om het behapbaar te houden is het idee geopperd om een nieuwe ploeg vrijwilligers uit Genemuiden naar Korczowa te sturen. Nieuws daarover volgt mogelijk maandag weer, want dan is via Genemuiden Actueel weer een artikel te lezen over de laatste stand van zaken. Wie wil doneren kan dat doen via deze link.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500