Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sluzigers willen meer te zeggen hebben in gemeenteraad

Geplaatst op: 7 maart 2022

Ivo Eenkhoorn en Robert Jan De Vries doen via Zwartsluis Actueel een oproep aan alle Sluzigers om volgende week op een Sluziger te gaan stemmen. Volgens de heren kan de vertegenwoordiging van het dorp op gemeentelijk niveau een stuk beter.

De afgelopen jaar zaten twee Sluzigers in de gemeenteraad, de overige 17 zetels werden opgevuld door Hasselters en Gaellemunigers. Daar willen de initiatiefnemers van deze oproep verandering in brengen.

“Het voelt alsof Genemuiden en Hasselt voorrang hebben en we in Zwartsluis wat krijgen als er iets over is”, merken de heren op. “Het is niet dat raadsleden uit Hasselt en Genemuiden onwillig zijn, maar we willen meer prioriteit voor ons dorp. Zaken laten te lang op zich wachten. Met kleine moeite zorgen we er voor dat er na de verkiezingen geen twee maar vier raadsleden uit Zwartsluis vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad. Dat wil dus zeggen: een verdubbeling van het aantal Sluzigers met inspraak.”

De initiatiefnemers vullen aan: “Want ook al zijn de meeste Sluzigers best trots zijn op heel Zwartewaterland – in de kern is Zwartsluis echt anders dan Genemuiden en Hasselt. Zoals burgemeester Bilder onlangs zei: de Sluziger gemeenschap is naar buitengericht, open en gastvrij.”

Zwartsluis bruist, zeggen De Vries en Eenkhoorn. “Vele evenementen, prachtige natuur en een bloeiend midden- en kleinbedrijf verdienen betere vertegenwoordiging in het gemeentebestuur. Hoe mooi zou het zijn als er een wethouder uit iedere kern, dus ook uit Zwartsluis, in het college zou zitten?”

Daarom doen Ivo en Robert Jan een oproep: koop niet alleen lokaal, maar stem woensdag 16 maart ook lokaal. Dat kan (onder andere) op de volgende Sluzigers:

John Smit en Corne Schaart (VVD)

Tiemen van Dijk (ChristenUnie)

Diederik Hoekman en Greet Generaal (PvdA)

Bas Zeilemaker (SGP)

Linda van Veen (BGZ)

Erik van der Stouwe, Wieneke Hofland en Koen Kerssies (CDA)

De Vries en Eenkhoorn zijn zelf nauw betrokken bij Zwartsluis, ook in het verenigingsleven. Zelf hebben ze in het verleden op de lijst gestaan voor het CDA. Echter zijn de heren deze verkiezingen partijloos: “Op welke lijst mensen stemmen is in dit geval van ondergeschikt belang. Wij roepen de stemgerechtigde inwoners van Zwartsluis op om in ieder geval op een Sluziger te stemmen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500