Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen krijgen les over dode hoek bij JobTrans

Geplaatst op: 7 maart 2022

Archieffoto 2020

Kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Genemuider basisscholen gaan deze week op bezoek bij JobTrans aan de Nijverheidsstraat op het industrieterrein in Genemuiden. Ze krijgen daar instructie over de Dode Hoek bij vrachtwagens.  

Er gebeuren volgens Veilig Verkeer Nederland nog veel ernstige ongelukken met vrachtwagens en (brom-)fietsers omdat ze elkaar soms niet (kunnen) zien. Om deze dodehoekongevallen te voorkomen, is het belangrijk (brom)fietsers en vrachtauto’s van elkaar te scheiden.

Het scheiden van verkeerssoorten met grote verschillen in groottes is een belangrijk principe voor verkeersveiligheid. Het verschil in massa is bijzonder groot bij fietsers en vrachtauto’s. Het mengen leidt vroeg of laat tot aanrijdingen, waarvan de afloop zeer ernstig kan zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500