Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kookploeg afgelost en keert terug naar Genemuiden

Geplaatst op: 9 maart 2022

Acht van de tien mensen uit de kookploeg zijn weer op de terugweg naar Nederland. Inmiddels hebben vijf nieuwe vrijwilligers de taken overgenomen, zij werden ingewerkt door twee ‘achterblijvers’ die nog niet terugkeren naar Genemuiden.

“We kijken terug op een zware maar ook indrukwekkende week. Maar we het idee dat alles hier nu op rolletjes loopt, mede doordat de nieuwe groep alles snel heeft opgepakt. De nieuwkomers zijn vol energie en hebben 6000 bolletjes en hamburgers meegenomen. Er worden zelfs als plannen gemaakt om over twee weken weer een nieuwe lading hulptroepen vanuit Genemuiden deze kant op te sturen. Het is iets rustiger dan de de afgelopen dagen maar alsnog komen er duizenden mensen per dag aan”, vertelt Gert Jan Brouwer.

“Vandaag is de laatste biefstuk van Fuite opgegaan. Er zijn nog drie pallets met kip die de volgende ploeg kan bereiden. De buren die ook eten uitdelen halen ook zo nu en dan wat vlees op om te gebruiken bij hun eettent. We zijn alweer door de nieuwe lading friet heen, er gaat 1000 kilo per dag de deur uit. Gelukkig nam de nieuwe groep weer een nieuwe lading mee zodat alle vluchtelingen hier kunnen rekenen op een warme maaltijd”, besluit Brouwer.

Klik hier voor eerdere verhalen. Doneren kan middels deze link.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500