Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ichthus en Bogermanschool zamelen ‘elektronisch afval’ in

Geplaatst op: 10 maart 2022

Tien basisscholen in Zwartewaterland, Hattem en Steenwijkerland doen mee met de E-waste Race. In Genemuiden doet onder andere kindcentrum Ichthus mee. Vanaf 14 maart zamelen de leerlingen elektronisch afval (e-waste) in, dat vervolgens wordt hergebruikt of gerecycled. “Wie de prijs ook krijgt, de natuur en het milieu zijn in ieder geval de grote winnaar”, zei wethouder Rietman eerder deze week tegen deelnemende kinderen in Hasselt.

Rietman vertelde de leerlingen over een oude sok met een gat, die zijn oudtante vroeger keurig ‘stopte’. “Tegenwoordig is het goedkoper een nieuw paar te kopen. De oude sokken verdwijnen dan op de almaar groeiende afvalberg. Zo gaat het niet alleen met sokken, maar ook met apparaten. Op deze manier verbruiken we veel meer grondstoffen dan nodig. Het restafval verbranden is bovendien schadelijk voor onze leefomgeving. Daar moet echt een einde aan komen.”

Doet u ook mee?

Rietman vult aan: “Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 14 maart en 7 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste.”

U kunt helpen!

De leerlingen krijgen punten voor de ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een schoolreisje. Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500