Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Familie Van den Berg aangekomen in Rogozno

Geplaatst op: 11 maart 2022

(Ingezonden) Na een voorspoedige reis zijn we aangekomen in Rogoźno. Er was een hartelijk ontvangst door het Poolse comité. Daarna werden de bussen geopend, en vonden de goederen gretig aftrek. Jong en oud hielp. 

Het Poolse comité werkt vanuit een zalencomplex waar de vluchtelingen worden opgevangen. Daarachter zijn appartementen. Deze worden ook voorzien van spullen. In het appartementencomplex zijn centrale kamers voor kinderen om te spelen, en voor de volwassenen een gemeenschappelijke ruimte.

De kinderen waren erg blij met de rugtassen en voetballen. De goederen worden geordend en uitgedeeld waar nodig. Ook vanuit het plaatsje Rogozno, kunnen spullen worden gehaald voor de Oekraïnse medemens.

Wij kunnen de taal niet verstaan, maar aan de gezichtsuitdrukkingen in de gesprekken is te zien, dat de mensen veel hebben meegemaakt en zich zorgen maken.

De mannen sjouwen druk met meubels en leggen tapijt wat mee gekomen is vanuit Genemuiden, om de mensen het ondanks alle verdriet, zo comfortabel mogelijk te maken.

Nog een aantal uren helpen, want zaterdag gaan we weer huiswaarts!

Familie Van den Berg

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500