Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gedichtenwedstrijd over ‘vrijheid’ voor leerlingen groep 7

Geplaatst op: 11 maart 2022

Met het oog op herdenken en vieren is er dit jaar een verhalen-/gedichtenwedstrijd voor alle leerlingen van groep 7 uit Zwartewaterland. De wedstrijd komt uit de koker van Stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland.

“Het onderwerp willen we koppelen aan de uitgave ‘Vrijheid geef je door’ die elk jaar gratis aan de leerlingen van groep 7 verstrekt wordt. Het onderwerp mag breed worden geïnterpreteerd. De uitnodiging om aan deze wedstrijd mee te doen, is in de afgelopen weken naar alle basisscholen in Zwartewaterland gestuurd”, licht Aletta Mateboer toe van de stichting.

De leerlingen kunnen in schoolverband aan de wedstrijd meedoen. Maa kunnen ook thuis aan de slag met het schrijven van een verhaal of gedicht. Mateboer: “We hopen dat de leerlingen met mooie ideeën komen en daarmee creatief aan de slag gaan.” Een onafhankelijke jury zal beoordelen wat het beste verhaal of gedicht is en dat wordt beloond met een mooie prijs. De uiterste inleverdatum is 14 april, zodat rond 4 mei de uitslag bekend is.

In de brief die aan alle scholen gestuurd is staan alle belangrijke gegevens. Ouders kunnen via de school meer info krijgen over de actie.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500