Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers zamelen 139.000 euro in voor Oekraïne

Geplaatst op: 14 maart 2022

Vrachtwagens vol medische hulpmiddelen zijn onderweg naar Oekraïne dankzij giften van Genemuider ondernemers. De Ondernemers Kring ging met de pet rond en dat resulteerde in het enorme bedrag van bijna anderhalve ton.

Oekraïense chauffeurs die in Genemuiden waren met hun vrachtwagen wilden graag terug naar hun familie. Voordat ze de terugreis inzetten, hield de Ondernemerskring Genemuiden (OKG) een inzameling onder haar leden. In twee dagen tijd doneerden de leden gezamenlijk 139.000 euro waarmee medische hulpmiddelen en het transport bekostigd werden.

Waar de meeste vrachtwagens worden leeggehaald bij de grens van Oekraïne, geldt voor deze vrachtwagens dat ze speciale papieren hebben waarmee de chauffeurs de grens met Oekraïne over kunnen gaan. De hulpmiddelen worden dus geleverd daar waar ze het hardst nodig zijn.

“Er zijn al veel mooie initiatieven voor levensmiddelen en kleding. Daarom hebben wij ons gericht op het leveren van slaapzakken en hoogwaardige medische hulpmiddelen. Er is contact geweest met verschillende artsen van ziekenhuizen waar we de hulpmiddelen kunnen afleveren. Om deze hulpmiddelen te verkrijgen, was geld nodig”, meldt het bestuur.

Het vullen van de vrachtwagens zou volgens berekening ruim een ton kosten. Het bestuur van de OKG organiseerde de actie en deed zelf een financiële bijdrage van 5000 euro. Daarnaast riep de vereniging haar leden op om te doneren. Binnen 48 uur was het benodigde bedrag binnen. Inmiddels zijn twee Oekraïense chauffeurs de grenzen gepasseerd en wordt in Genemuiden een derde vrachtwagen geladen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500