Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het gaat om een buitengewoon Zwartewaterland

Geplaatst op: 15 maart 2022

(Adv.) Morgen, woensdag 16 maart, is dé verkiezingsdag voor de gemeenteraad. Inwoners vragen zich soms af waarom ze zouden stemmen, zeker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Veel wordt in Den Haag bepaald zeggen ze dan. En inderdaad dat klopt. Veel wordt in Den Haag bepaald, alleen kunnen we vaak lokaal uitvoeren op een manier die bij ons past. Daarom alleen al zou je een keuze willen maken voor je lokale bestuur. 

Veel zaken worden ook niet bepaald in Den Haag. Daarover is lokaal een mening en een besluit nodig. Als Zwartewaterland zijn we op 1 januari 2001 ‘ontstaan’. Ook 20 jaar later geeft dit nog reuring. De enige effectieve manier om hier mee om te gaan is te gaan stemmen. We zijn nu eenmaal 1 gemeente en daardoor moeten we het met elkaar regelen. Een nieuwe gemeenteraad moet dus staan voor de zaak van elke inwoner. Hoe die gemeenteraad gevormd wordt, bepaal jij door te gaan stemmen.

Op wie moet je dan stemmen? Daarin is iedereen natuurlijk vrij. Zaken als ‘De stemwijzer’ (Stemwijzer Zwartewaterland – Buitengewoon Zwartewaterland) kunnen hierbij helpen.

Omdat het een lokale verkiezing is, zou je ook kunnen kiezen voor een lokale partij. Buitengewoon Zwartewaterland (BGZ) is zo’n lokale partij. Waarom dan stemmen op BGZ?

BGZ er is voor jou en niet afhankelijk van een landelijk partijprogramma. Dat onderscheidt BGZ omdat we geen rekening hoeven te houden met landelijke standpunten. BGZ staat midden in de Zwartewaterlandse samenleving en da’s  jouw leefomgeving en ons eerste belang! Zo wil BGZ bouwgrond en woningen met voorrang aanbieden aan mensen die sociaal of economisch verbonden zijn met Zwartewaterland.  Buiten kunnen bewegen vindt BGZ belangrijk; van Sportlocatie tot Speeltuin. En nee, geen dure villa’s in natuurgebieden en geen zonnepanelen op landbouwgrond.

BGZ blijft meebewegen met innovaties in de energietransitie. Nu en in de toekomst. En de toekomst, die is ook aan onze jongeren. Hen bieden wij een online platform voor hun ideeën over Zwartewaterland; houd ons oudjes maar scherp! Voor ons complete verkiezingsprogramma zie onze website Verkiezingsprogramma – 100% Lokaal Stem Lijst4 (buitengewoonzwartewaterland.nl)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500