Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vrijwilligers willen zo lang het kan maaltijden blijven uitdelen

Geplaatst op: 15 maart 2022

Zolang het Russische leger in Oekraïne is, de situatie niet onveilig is en er geld is om eten in te slaan, wil Niek Brouwer de frietkraam in de grensplaats Korczowa open blijven houden. Al twee weken serveren vrijwilligers uit Genemuiden en omgeving iedere dag duizenden maaltijden aan vluchtelingen die de grens passeren. 

Vorige week leek het er even op dat de situatie te onveilig werd om friet, vlees, brood en fruit te kunnen blijven uitdelen op de doorstroomlocatie. Na overleg met hulporganisaties is toch besloten om door te gaan zolang de oorlog niet dichterbij komt. “Iedere dag komen er nog tienduizenden vluchtelingen de grens over. Wij proberen iedere week nog twee transporten richting het grensgebied te regelen. Ondertussen blijven ook veel vrijwilligers zich aanmelden. Ik ben nu al bezig met de planning van april. Je hoopt dat het dan niet meer nodig is, maar zolang wij in de mogelijkheid zijn om te helpen willen we graag voor de vluchtelingen klaarstaan”, zegt Brouwer.

Momenteel vertrekken iedere vijf dagen ongeveer 10 vrijwilligers vanuit Nederland richting de grensstreek om te helpen in de mobiele keuken. Vanuit het hele land dienen mensen zich aan om te helpen. Van advocaat tot vrachtwagenchauffeur en van piloot tot student. Uit alle lagen van de samenleving bieden mensen aan om te helpen.

Wie wil doneren kan dat doen via deze link. Wie graag wil helpen kan mailen naar: niekenbrouwer@gmail.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500