Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kledingactie MAF

Geplaatst op: 16 maart 2022

De familie Paas.

(Ingezonden) Ondanks de naweeën van de coronapandemie en de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne blijft het werk van MAF-piloot Arjan Paas in Papoea Nieuw Guinea (PNG) even noodzakelijk.

Mensen die wonen in gebieden waar je alleen door de lucht kunt komen of door een gevaarlijke voettocht van vele dagen, worden door MAF bevoorraad.

Hulpverlener Glenda vertelt daarover: “Door lange afstanden en gevaren onderweg kunnen zo’n 5oo.ooo kinderen in PNG niet naar school gaan. Voor Glenda en MAF reden genoeg om aan een haast onmogelijke missie te beginnen: vier scholen in de bergen! Glenda: ‘Alles wat we hier niet zelf kunnen produceren, wordt door MAF gebracht: examens, schoolboeken, bureaus, printers, dakbedekking, ramen, spijkers en watertanks. Zelfs cavia’s en vissen voor de vijvers, alles komt en gaat met MAF. Zij brengen onze post en bezorgen eten voor de studenten. Als we ziek zijn, halen ze ons op” Maar bovenal zijn het onze vrienden. Ze steunen ons en delen in alles wat we hier doen.”

De deuren van de MAF-winkel gaan voor het eerst open op woensdag 23 maart om 9.00 uur. Het adres is zoals altijd Oosterholtseweg 20a in IJsselmuiden. De opbrengst is 100% voor MAF

Voor erg weinig geld kan iedereen, gedurende 4 weken, zich prima nieuwe en tweedehandse (zomer)kleding aanschaffen. Juist ook voor vluchtelingen, waar ook vandaan, een prachtgelegenheid om heel geschikt aan goede kleding te komen. Er is zeer veel keus in kinder-, dames-, en herenkleding; bovendien zijn er veel schoenen en accessoires. Alles van uitstekende kwaliteit.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500