Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Alice Meuleman stelt werken ten toon in ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 17 maart 2022

Als je in ‘t Olde Stadhuus in Genemuiden de trap oploopt, wordt je geconfronteerd met een prachtig schilderij van Alice Meuleman. Een zeegezicht in prachtige pasteltinten, waar je met enig voorstellingvermogen de zilte zeelucht vanaf voelt waaien. Indrukwekkend.

Maar op de eerste etage wordt je blik eigenlijk ogenblikkelijk getrokken door een fraaie collectie van abstracte schilderijen en portretten van de hand van Alice Meuleman. Wat opvalt is de abstracte vormgeving in al haar werken. Of het nu gaat om een gestileerd gezicht of een collectie prachtige halve bollen, overal tref je die kenmerkende vormgeving aan.

Van schoolkrijtje naar penseel

Alice Meuleman is een autodidacten en afkomstig uit Genemuiden. Al vroeg gaf haar gevoel aan dat expressie een belangrijke rol zou spelen in haar leven. Maar toch begon ze als onderwijzeres op de basisschool op Urk. Maar na een aantal jaren verruilde ze het schoolkrijtje voor het penseel.

Een goede keuze, want haar verkoopexpositie in ‘t Olde Staduus straalt klasse uit. “Ik wil blijheid en abstractie combineren”, zegt ze staande te midden van haar werken. “Het moet voor mij een afspiegeling zijn van die onderdelen van het bestaan”. Zeer aantrekkelijk zijn de portretten in een soort lijntekening gevat. “Als mensen dat in hun interieur willen, sturen ze mij een foto en dan ga ik aan de slag”. Het resultaat is verbluffend. Zonder details iets neerzetten waar je uren lang van kan genieten.

De expositie van Alice Meuleman duurt tot medio mei. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen aan het Havenplein.

Door: Rob van der Spek

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500