Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Willianne Hoeden’ opent vrijdag deuren aan Langestraat

Geplaatst op: 17 maart 2022

Na enkele jaren zonder te hebben gezeten, krijgt Genemuiden weer een winkel die zich exclusief richt op hoedjes en bijbehorende accessoires zoals tasjes. Vrijdag staat namelijk de opening gepland van Willianne Hoeden aan de Langestraat. 

De winkel is inmiddels compleet ingericht en Willianne Hubach (26) is klaar voor de opening. “Tien jaar geleden begon ik met het maken van hoedjes en een jaar of vijf geleden ben ik een bedrijfje gestart”, vertelt Hubach over het ontstaan van haar onderneming. “Tot nu toe ontving ik klanten aan huis, maar vanwege toenemende drukte besloot ik graag een winkeltje te willen openen”, vertelt Willianne. 

Die plannen kregen in november een duw in de goede richting omdat ze een pandje aan de Langestraat kon gaan huren. “De afgelopen maanden heb ik de winkel ingericht en heb ik het aanbod hoedjes uitgebreid. Inmiddels ligt de winkel vol zodat de dames die hier komen uit een ruim aanbod kunnen kiezen. Ik heb direct ingezet op exclusieve maar betaalbare hoeden zodat iedereen hier kan slagen”, vertelt Willianne. 

Het overgrote deel van de vrouwelijke kerkgangers uit Genemuiden draagt op zondag een hoedje. De klantenkring van de nieuwe hoedenzaak zal dan ook voornamelijk bestaan uit vrouwen binnen de gereformeerde gezindte. “Vergeleken met reformatorische kernen in het midden van het land, houdt Genemuiden van de klassieke modellen en kleuren. Wat dat betreft heeft iedere regio zijn eigen stijl als het gaat om hoofddeksels”, beredeneert Hubach. 

Haar klanten komen voornamelijk uit Genemuiden, maar ook dames uit Staphorst en Urk weten de weg naar haar onderneming te vinden. “Mogelijk wordt het klantenbestand uitgebreid omdat ik nu niet meer op afspraak werk. Iedereen kan van donderdag tot en met zaterdag binnenwandelen. De overige dagen is de winkel gesloten omdat ik dan hoedjes aan het maken ben”, vertelt Willianne. 

Vrijdagmiddag om 14:00 uur hoopt Willianne Hoeden de deuren te openen aan de Langestraat 57. De winkel is op donderdagen open tussen 10:00 en 17:30 uur, op vrijdagen tussen 13:00 en 21:00 uur en op zaterdagen van 10:00 tot 16:00 uur. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500