Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dankzij scootmobieltraining veiliger de weg op

Geplaatst op: 18 maart 2022

Een groepje inwoners van de gemeente Zwartewaterland met een scootmobiel kunnen na donderdag veiliger op weg. Veilig Verkeer Nederland organiseerde in samenwerking met Fytac Ergotherapie een scootmobieltraining in d’Overtoom in Genemuiden. Deze training is bedoeld om scootmobielbezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen.

In een gezellige en ongedwongen sfeer werd de kennis van de verkeersregels opgefrist. Ook oefenden de deelnemers met het gebruik van de scootmobiel. Het leukste was het oefenen met de scootmobiel op een binnenparcours. De ergotherapeut was er ook bij om naast de instructie in de praktijk eventuele vervolgafspraken te maken. Ergotherapie voor scootmobielen wordt voor 10 uur vergoed uit de Basisverzekering.

De deelname was gratis. De training werd uitgevoerd op verzoek van de gemeente Zwartewaterland.

De morgen werd geopend door wethouder Knol en afgesloten met een gezamenlijke lunch. De deelnemers hebben nuttige en toepasbare tips voor het gebruik van hun scootmobielen van Veilig Verkeer Nederland en de ergotherapeut gekregen waardoor ze zich veiliger en zekerder in het verkeer kunnen bewegen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500