Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vluchtelingenopvang Kamperzeedijk klaar voor gebruik

Geplaatst op: 18 maart 2022

Fotoserie: Peter Leenhouts

Voor vluchtelingen uit Oekraïne is in de gemeente Zwartewaterland een noodopvang aan de Kamperzeedijk opgezet. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven hebben samen met vrijwilligers de locatie klaargemaakt voor de komst van de vluchtelingen. Dit weekend worden units voor het eerst ingezet. 

Vorige week riep de gemeente iedereen op om initiatieven te melden. Waar dat mogelijk is, wil de gemeente deze initiatieven faciliteren en als dat nodig blijkt ook coördineren. De afgelopen dagen is de gemeente in gesprek gegaan met een aantal initiatiefnemers. Op basis van de beschikbare faciliteiten bleek de voorgestelde locatie aan de Kamperzeedijk het meest geschikt voor de eerste noodopvang. Met initiatiefnemers Betap en HEUTBOUW zijn de units de afgelopen dagen ingericht.

Burgemeester Eddy Bilder bewondert de inzet van de betrokkenen om de opvang aan de Kamperzeedijk mogelijk te maken. “Ik ben zeer onder de indruk van wat er gebeurt in onze samenleving om de vluchtelingen binnen onze gemeentegrenzen een tijdelijk en veilig thuis te bieden. Dat is echt ongekend. Er zijn al heel veel enthousiaste en welkome acties ontstaan.”

Met behulp van diverse vrijwilligers wordt gekeken hoe invulling kan worden gegeven aan zaken als onderwijs en dagbesteding. Zwartewaterland streeft naar opvang van zo’n 150 vluchtelingen in totaal.

Burgemeester Bilder: “De nood is hoog. Daarom is het hartverwarmend om te zien hoeveel bereidheid er binnen onze gemeente is om te helpen. Ik kan daar alleen maar mijn waardering voor uitspreken.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500