Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerstmannen op motor in actie voor kinderen met kanker

Geplaatst op: 19 maart 2022

In de Kop van Overijssel reden vandaag tientallen kerstmannen rond op een motor. Hun doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum. Deze organisatie doet onderzoek naar kinderkanker in de hoop zoveel mogelijk kinderen te kunnen genezen.

“Het ziet er vreemd en grappig uit, maar dit is echt een rit met een lach een een traan”, vertelt Arno van Kampen namens ‘Santa Maxima’, de organisatie achter de rit. “Het ziet er natuurlijk bijzonder uit, van die kerstmannen op een motor in maart. Maar op die manier trek je wel de aandacht van mensen”, legt Van Kampen uit.

Tijdens een 40 kilometer lange tocht door Genemuiden en omgeving stoppen de motorrijders in verschillende dorpen. “We worden dan regelmatig aangesproken met de vraag waarom we in kerstkleding rondrijden. Dan vertellen we over ons doel en krijgt het gesprek een andere wending. We hopen dan ook dat voorbijgangers een duit in het zakje doen om ons te ondersteunen”, vertelt Arno.

De startlocatie is ieder jaar op een andere plek, dit jaar is Motorclub Genemuiden de gastheer. “De vorige editie was goed voor meer dan 16.000 euro. We hopen dat we dit jaar weer in de buurt komen van dat bedrag. Wie tijdens een volgende rit mee wil rijden, is van harte welkom om mee te doen”, besluit Van Kampen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500