29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Acht podiumplaatsen voor EGSV

Geplaatst op: 21 maart 2022

EGSV verscheen zaterdag met 11 teams aan de start in sporthal ‘de Stroekelt’ in Rijssen. Nadat de week ervoor de eerste vier teams in actie waren geweest was het nu de beurt aan de andere 11 teams van de acro-afdeling.

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de allerjongste teams. Namens EGSV Genemuiden kwamen twee instapteams in actie. Deze sporters hebben een voorgeschreven oefening en nemen deel aan een plaatsingswedstrijd.

Voor de meeste sporters was dit de eerste officiële KNGU-wedstrijd ooit dus een beetje spannend was het wel. Dat de sporters deze zenuwen onder bedwang konden houden bleek wel tijdens de prijsuitreiking. Een derde plaats was er voor Iris Doldersum, Jolie Schinkel en Lisa Kolk. Op datzelfde podium mocht ook het tweede instap-team plaatsnemen, maar dan op de hoogste trede. Hannah Brouwer, Karlijn Breurkes en Emma Visser kregen het goud omgehangen.

In dezelfde wedstrijd verschenen ook de E-Jeugd teams op de wedstrijdvloer. Het team bestaande uit Julia Busweiler, Yana Siebert en Ruby van Sas lieten een nette oefening zien welke werd beloond met een score van 21.120 kwamen zij uit op een nette 5e plaats. In dezelfde categorie kwamen ook Fleur Hoekman, Anne-Sophie van de Wetering en Stella de Wilde in actie. Zij deden een schepje boven deze score op en werden knap derde met een score van 22.420.

Een leeftijdscategorie hoger, de junioren, namen twee teams deel aan de wedstrijd. Het trio bestaande uit Sterre Brouwer, Pascalle Veenhof en Nina Nijman lieten een nette oefening zien. Een kleine wiebel aan het einde van de oefening maakte het spannend wat de beoordeling zou zijn van de 11-koppige jury. Het team bestaande uit Lara van de Berg, Maud van Dijk en Emma Beens liet een vrijwel foutloze oefening zien en gooide hoge ogen bij de jury.

Het team van Sterre kreeg met een score van 23.520 het zilver omgehangen en het team van Lara mocht met een score van 24.600 het goud ophalen tijdens de prijsuitreiking.

In de derde wedstrijdronde kwam het E-Senioren trio in actie. Het team bestaande uit Fayenn de Leeuw, Bente van der Steeg en Valerie Veenhof verraste de jury met een vrolijke oefening. Fayenn heeft afgelopen seizoen een grote sprong gemaakt van de instap naar de senioren maar liet zien dat ze zich hier goed staande kon houden. Een score van 23.980 bleek tijdens de prijsuitreiking goed te zijn voor een gouden medaille.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de D-Senioren teams. Deze teams verschenen pas na vijf uur op de vloer en je kon merken dat er daardoor ook wat zenuwen waren meegekomen uit Genemuiden.

EGSV heeft dit seizoen 3 duo’s uitkomend in deze categorie. Het duo Roos Doldersum en Inèz van Ittersum maakten helaas wat kostbare fouten waardoor zij met een score van 21.230 genoegen moesten nemen met een 5e plaats. Het duo bestaande uit Lieke van Dijk en Ashley Jager begonnen sterk aan hun oefening, helaas maakten zij tijdens het laatste balanselement een grote fout waardoor een hoge score er niet meer in zat. Een score van 22.620 zorgde voor een plek net naast het podium. Het derde duo Loïs Gregoire en Loïs Lassche kende een moeizaam voorseizoen met de nodige blessures. Dit team is al voor het 5e jaar samen en deze samenwerking was goed te zien op de vloer. Een score van 23.190 was voor dit team voldoende voor een mooie derde plaats.

Het laatste team wat in actie kwam was het D-Senioren trio. Tijdens de teampresentatie wist dit team bestaande uit Tess van Dalfsen, Britt Visscher en Ronja Kubbenga al hoge ogen te gooien met hun artistieke oefening. Ook op deze wedstrijd was de jury onder de indruk van hun oefening welke werd beloond met een score van 23.930 en een gouden medaille.

De trainsters van de Eerste Genemuidiger Sport Vereniging kijkt terug op een succesvolle tweede plaatsingswedstrijd. Over twee weken is de volgende wedstrijd waarin de sporters zich gaan proberen te plaatsen voor de Oost Nederlands Kampioenschappen.