Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste initiatieven sluiten zich aan bij actiedag ZwartewaterFM

Geplaatst op: 24 maart 2022

De opbrengst gaat naar de mobiele keuken in Polen.

Biljartvereniging Ons Genoegen in Hasselt sluit zich aan bij de actiedag van ZwartewaterFM. De biljarters houden op 9 april een verloting in Onder de Luifel en verdubbelen zelf de opbrengst. Café de Sluus in Zwartsluis zamelt de avond eerder geld in. De opbrengst van beide acties is bestemd voor de vrijwilligers uit Zwartewaterland die aan de Poolse grens hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen.   

De programma’s van ZwartewaterFM staan op 9 april in het teken van de Actiedag. Luisteraars kunnen in de studio in Zwartsluis, bij ’t Olde Staduus in Genemuiden en bij Onder de Luifel in Hasselt de hele dag voor een klein bedrag nummers aanvragen. Dat is uiteraard nu ook al mogelijk via henk-jan.overmars@planet.nl. De omroep zendt alle verzoekjes uit tussen 10.00 en 18.00 uur.

Daarnaast besteedt ZwartewaterFM aandacht aan acties die in Zwartewaterland of directe omgeving op poten worden gezet. ’s Middags organiseert SCAB bijvoorbeeld een benefietconcert in de Hasselter Ichthuskerk voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de vluchtelingen. Ook hebben de omroepmedewerkers contacten gelegd met lokale sportverenigingen die deze zaterdag in actie komen.

Verder staat bij d’ Overtoom in Genemuiden vanaf komende zaterdag al een collectebus in de kantine. Ook heeft de organisatie gehoord dat basisschoolkinderen met acties geld gaan inzamelen. “Wij hopen dat de komende weken nog meer verenigingen of Zwartewaterlanders zich aansluiten, zodat we aan het einde van de actiedag een prachtig bedrag kunnen overhandigen aan Niek Brouwer van de Genemuider vrijwilligers”, zegt Henk Jan Overmars van ZwartewaterFM.

Verenigingen, scholen, organisaties en particulieren die op wat voor manier dan ook in actie willen komen, kunnen hun initiatief melden bij henk-jan.overmars@planet.nl  ZwartewaterFM besteedt dan de komende weken aandacht aan deze activiteit. Ook op zaterdag 9 april staat dat initiatief dan volop in de schijnwerpers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500