Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Active Creations lanceert podcast om ondernemers te helpen

Geplaatst op: 25 maart 2022

Corné, Bas en Hans in de opnamestudio.

(Adv.) Active Creations heeft een eigen podcast gelanceerd: De Merkversterkende Podcast. Hiermee wil het Sluziger marketing- en communicatiebureau ondernemers helpen met tips en inzichten op het gebied van marketing. “Podcast groeit momenteel sterk in populariteit. Ook wij zijn groot fan”, aldus Corné Winter, één van de podcasters. 

Active Creations in Zwartsluis had al de nodige ervaring op podcastgebied. Voor zijn klanten MEED en Debiweb nam het bedrijf al meerdere afleveringen op, die te beluisteren zijn in de bekende podcastapps als Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Op deze platforms is nu ook de eerste audio-uitzending van De Merkversterkende Podcast te vinden.

‘Active Cialdini’

Active Creations trapt af met een zevendelige serie – ‘Active Cialdini’ – over de beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini. Hiermee laten ze zien hoe ondernemers op een eenvoudige manier extra overtuigingskracht kunnen creëren bij het aanbieden van hun product of dienst.

Principe eenheid

“Eenheid is één van de zeven principes van Cialdini, oud-hoogleraar Psychologie”, legt podcasthost Bas Wilberink uit. “We maken allemaal onderdeel uit van verschillende groepen. Bijvoorbeeld als fan van een voetbalclub, inwoner van een land of lid van een vereniging. Als mensen jouw merk als onderdeel van hun ‘eenheid’ zien, zijn ze eerder geneigd om voor jou te kiezen. In de marketing zie je dat bijvoorbeeld terugkomen tijdens een WK Voetbal. Bedrijven bedenken allerlei acties die aansluiten bij het saamhorige Oranjegevoel dat dan heerst.”

Beluister de podcast

In de eerste aflevering van De Merkversterkende Podcast gaan Hans Winter, Corné Winter en Bas Wilberink uitgebreid in op het principe eenheid. Daarnaast vertellen ze in algemene zin over Cialdini en zijn zeven principes. De podcast is te beluisteren in alle grote podcastsapps. Of op de website van Active Creations: www.activecreations.nl (onder het kopje ‘blog’).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500