Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Herman van As viert 10-jarig jubileum in Genemuiden

Geplaatst op: 25 maart 2022

Herman van As hangt de slingers op. De makelaar viert dit voorjaar dat hij inmiddels 10 jaar gevestigd is in Genemuiden. “Ik ben bijna 25 jaar makelaar, maar ik kan met zekerheid zeggen dat dit echt de gekste jaren tot nu toe zijn”, vertelt Van As. 

De makelaar woont al zo’n 16 jaar in Genemuiden maar komt van oorsprong uit Zuid-Holland. Na zijn opleiding zette hij (in loondienst) een makelaardij op in Harderwijk om vervolgens in 2006 makelaar in Kampen te worden. “In 2012 vond ik het tijd om een eigen makelaardij op te starten. Toen zaten we nog in de crisisjaren, dus begon ik thuis op een zolderkamertje. Maar die bleek al snel te klein”, blikt Van As (52) terug.

Wat volgde was een kantoor in zijn garage. “Maar inmiddels zit ik hier al vijf jaar in volle tevredenheid aan De Kaai. Het leuke is dat hier ook veel mensen voorbij wandelen. En ondanks dat veel mensen huizen bekijken via internet, staan hier iedere dag heel veel mensen voor het raam te kijken naar het aanbod.  Ook in de avonduren, als mensen gaan wandelen, mogen ze graag even kijken of er nog iets nieuws is bijgekomen in de etalage. Ik vind het wel leuk, al die positieve nieuwsgierigheid”, zegt Herman.

De makelaar heeft al veel mensen uit de omgeving mogen helpen met de verkoop, aankoop of verhuur van hun huis. En het liefst doet hij zoveel mogelijk zelf. “Mijn vrouw en zoon werken ook gedeeltelijk voor de makelaardij, maar ik kan moeilijk dingen uit handen geven. Door het kleinschalig te houden weet ik direct waar de klant over spreekt en kan ik snel inspringen bij vragen”, legt Van As uit. Die werkwijze levert hem goede reviews op. Op Funda scoort de zelfstandig ondernemer een 9,7 op basis van ruim 100 beoordelingen.

Nu hij zo’n tien jaar in Genemuiden werkt, kan Herman gerust stellen dat dit de gekste jaren tot nu toe zijn. “Vroeger was het een hele zoektocht naar een koper en in de financiële crisis hadden verkopers soms maar om het half jaar een kijker. Nu staan er vijftien in de rij om een huis te bezichtigen. Er worden niet per definitie veel meer huizen verkocht, maar de omlooptijd gaat sneller. Wat ik nu merk is dat er vooral veel vraag is naar woningen voor starters en senioren”, zegt Van As.

Van As is niet alleen druk bezig met de verkoop van huizen. Hij taxeert ruim 200 huizen per jaar en helpt mensen bij de aankoop van een woning. “Als je bij een andere makelaar een woning te koop ziet staan, kunnen potentiële kopers mij inschakelen voor aankoopadvies. Zo gebeurt het dat ik maandelijks meerdere mensen begeleid om de kans van slagen te vergroten”, legt hij uit.

“Mensen weten in deze tijd niet meer wat ze moeten bieden en nemen mij dan graag mee als deskundige. Ik weet wat er daadwerkelijk betaald word. Ondanks de gekke tijden vind ik het heel plezierig om mensen in en rondom Genemuiden te kunnen helpen bij verkoop, verhuur en aankoop van een woning of bedrijfsruimte. Vanwege het 10-jarig bestaan kom ik binnenkort ook met een leuke actie, daarover later meer op de social media kanalen van Herman van As”, besluit de makelaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500