Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Leerlingen maken zich op voor verkeersexamen

Geplaatst op: 26 maart 2022

Het mag en kan weer! Het theoretisch en het praktisch verkeersexamen voor de kinderen uit groep 7 van alle basisscholen Genemuiden gaat weer van start! De Driester van de Kamperzeedijk doet volgend jaar weer mee. Twee jaar is het praktisch verkeersexamen vanwege corona niet doorgegaan. De laatste keer was dus in 2019.

Maandagmorgen 28 maart wordt het theorie-examen in de groepen 7 afgenomen. Tijdens dit examen worden de kennis van de verkeersregels, bordenkennis en voorrangsregels getoetst. De kinderen krijgen 25 soms pittige, vragen waarvan ze er minimaal 16 goed moeten hebben.

Vrijdagmorgen 1 april volgt het praktisch examen. De kinderen fietsen dan in oranje hesjes een route door Genemuiden van ongeveer 6,5 kilometer. Zo’n 20 controleposten controleren de kinderen op veilig verkeersgedrag en het in praktijk brengen van de verkeersregels. De start is bij d’Overtoom en de route eindigt daar ook.

Oefenen voor de examens

Op de site van VVN.nl zijn genoeg leuke en leerzame oefenmogelijkheden voor het theorie-examen. Voor het praktijkexamen kan de route in Genemuiden alvast gefietst worden. Op het wegdek zijn de witte pijlen van de route geverfd. Samen met een ouder of grootouder de route fietsen is natuurlijk goed en wellicht leuk. Soms gaat het ook in schoolverband.

Na het goed afsluiten van beide examens krijgen de kinderen een diploma en een presentje. De school met gemiddeld de beste resultaten verdient een ‘verkeers’beker. Wethouder Slingerland zal die 6 april uitreiken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500