Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waarom zou je op vakantie naar Sicilië moeten gaan? 

Geplaatst op: 29 maart 2022

(Adv.) Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en heeft voor elk type reiziger iets te bieden. Er zijn stranden voor de zonaanbidders, vulkanen voor de wandelaars en, voor de archeologieliefhebbers, oude tempels en grote Normandische en barokke kerken. Ook de foodies zijn we niet vergeten. Er zijn levendige en kleurrijke markten en desserts die wedijveren met alle markten ter wereld. Ook raden we een auto huren Sicilie zeker aan als je op vakantie gaat naar dit Italiaanse eiland, er is namelijk zoveel te zien! Hier is onze lijst met redenen waarom je naar Sicilië moet.

Stranden

Het strand van San Vito lo Capo in het noordwesten van Sicilië wordt regelmatig genoemd als een van de beste stranden ter wereld, met kilometers wit zand, rotspartijen en kristalhelder water. Ga dus een auto huren Bonaire om dit strand op Sicilië te kunnen bezoeken! Er zijn ook nationale parken met lange lege stukken zand en kleine rotsachtige baaien op vrijwel onbekende eilanden. Het water op Sicilië is kalm en warm, met de beste tijd om te zwemmen van juni tot ver in oktober.

Vulkanen

Sicilië heeft twee actieve vulkanen, de Etna die af en toe rommelt en Stromboli op het Eolische eiland met dezelfde naam die elke avond een show geeft. Deze vulkaan is al ongeveer 2000 jaar onafgebroken actief met korte uitbarstingen van vlammen en as. Af en toe kun je een dieprode lavastroom van een krater naar de zee beneden vangen. Je kunt een avondwandeling naar de top maken of een boottocht maken en het vuurwerk van de natuur vanaf de zee bekijken.

Eilanden

Een eiland met zijn eigen eilanden, dat is Sicilië! In feite heeft het drie reeksen eilanden: er zijn de zeven Eoliërs in het noorden, drie Egadische eilanden aan de oostelijke rand en de Pelagische Eilanden dichter bij Malta en Tunesië dan het vasteland van Italië. Je hebt de keuze uit verschillende vibes, variërend van de jetset-glamour van Panarea in de zomer op de Eolische eilanden, tot de chique op blote voeten van Favignana, tot de ruige charme van Linosa.

Barok

In de zuidoostelijke hoek van het eiland ligt een cluster van steden die een barok architectonisch wonderland zijn en bezocht kunnen worden als je bij autoverhuur een auto hebt gehuurd. Noto, Ragusa en Monica zijn elk gevuld met flamboyante kerken en palazzo ’s in zachte okertinten en veel swirls. Een verwoestende aardbeving in 1693 verwoestte dit deel van Sicilië en het resultaat was de oprichting van nieuwe steden en weelderige gebouwen. Kijk uit voor details zoals uitgebreide balkons en putti (mollige gevleugelde engeltjes).

Keuken

Wist je dat Chef Boyardee SpaghettiO’s eigenlijk gebaseerd zijn op een traditioneel Siciliaans gerecht? Of dat het volkomen acceptabel is om gelato te eten als ontbijt op Sicilië? Dit is nog maar het begin van de culinaire wonderen die je alleen op Sicilië kunt vinden. Zoek naar anelli – wat kleine ringetjes betekent – in het pastagedeelte van de markt als een uniek souvenir. Siciliaanse wijnen zijn wereldberoemd, met de rode en witte wijnen die in de grauwe vulkanische grond bij de Etna worden verbouwd, bijzonder lekker.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500