Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bericht vanaf vluchtelingenopvang Westererf

Geplaatst op: 31 maart 2022

(Ingezonden) Even een up-date van de stand van zaken op ‘Westererf’, opvang vluchtelingen Kamperzeedijk. Heel veel werk is er in de achterliggende tijd verzet. Heel veel gegeven, geregeld, geholpen enz. Vrijwilligers, buddy’s te veel om op te noemen. Overweldigend veel aanmeldingen hebben we ontvangen.

Op dit moment zijn er 8 gezinnen (3 mannen, 11 vrouwen, 3 tieners en 11 kinderen onder de 12 jaar) gekomen. Op dit moment zijn er 9 kamers bezet. Er zijn op dit moment nog 7 kamers beschikbaar, hier komen de aanvragen voor binnen. Volgende week hopen we nog 9 kamers gereed te hebben. Voor de duidelijkheid; alle spullen voor de inrichting zijn nu voorhanden.

Het is goed dat de bewoners gefaseerd binnenkomen zodat ze steeds ook wat aan elkaar kunnen wennen en ook de aandacht kunnen krijgen die nodig is. Wij proberen er voor hun te zijn in deze voor hun bange en benauwde tijd.  Veel moet er geregeld worden, scholen, activiteiten, financiën en nog veel meer.

Uiteraard hebben diverse organisaties en gemeente daar ook een taak in. De eerste taak/zorg voor ons is om de mensen een plek en omgeving te bieden waar ze kunnen verblijven en waar ze ook welkom zijn. Een plek in een vreemd land waar ze zoveel als mogelijk zichzelf kunnen zijn. Ondanks alle zorgelijke omstandigheden proberen we hen een goed verblijf te bieden. We merken aan alles dat dit ook het doel van alle inwoners is. De reacties zijn dan ook hartverwarmend.

Westererf is een ‘mooie’ ruime plek om te verblijven maar we zitten wel wat ver van het dorp af. Om deze reden zijn we nog wel dringend op zoek naar fietsen, met name dames- en kinderfietsen. Mogelijk kunt u de bewoners nog blij maken met een fiets. Fiets met klein mankement (lekke band oid) geen probleem. Er zijn wellicht ook wel een paar vrijwillige fietsenmakers.

Kunt u de bewoners hiermee helpen? Of heeft u een tip/idee?

Graag even een appje naar 06-53740250 (Wim Slingerland)

Hartelijke groet,

Bewoners en Team ‘Westererf’

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500