Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Amsterdammer Julian Vergouw wint omloop NWO

Geplaatst op: 2 april 2022

Fotoserie: Henk Kuik

Ruim 450 renners en rensters uit binnen- en buitenland bonden vandaag de strijd met elkaar aan in de kop van Overijssel. Verspreidt over drie wedstrijden verschenen de deelnemers aan de start in Genemuiden. De Overijsselse race is een belangrijke indicator van veelbelovend wielertalent. De Amsterdamse Julian Vergouw mocht dit jaar de ereprijs mee naar huis nemen.

Voor de vijftigste keer werd deze internationale wielerklassieker georganiseerd. Het bestuur van de stichting Wielerpromotie is hier dan ook supertrots op. “Een mijlpaal is bereikt. Afgelopen jaren waren moeilijk om te organiseren met alle coronamaatregelen. Wielrenners die graag wilden maar de situatie was er niet naar. Om die reden is tot tweemaal toe de omloop in september georganiseerd in plaats van het voorjaar. Maar we zijn weer terug op onze eigen plek op de wielerkalender en daar zijn we maar wat blij om”, aldus voorzitter Jan Bos.

Ook dit jaar kon de ‘L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel’ zich weer verheugen op buitenlandse interesse. Zoals gewoonlijk heeft de omloop veel aantrekkingskracht op de Belgische zuiderburen. Voor de dameskoers was er ook belangstelling vanuit België, Finland en zelfs uit Frankrijk. De omloop vormt een belangrijke opstap naar het professionele wielrennen. Niet voor niets noemt men de Omloop NWO een koers die je gereden móet hebben.

Bij de nieuwelingen meisjes ging het goud naar Esmee Blok uit Olst. Joëlle Eenkhoorn mocht tijdens de thuiswedstrijd de zilveren medaille in ontvangst nemen, gevolgd door Puck Langenbarg uit Ruurlo. Bij de junioren dames ging de eerste prijs naar Nienke Veenhoven uit Oostzaan en het zilver was voor de Belgische Xaydee van Sinaey. Silje Bader uit Warmenhuizen nam de derde prijs in ontvangst.

Bij de jongens nieuwelingen ging de hoogste podiumplaats naar de Noordhollandse Joeri Schaper, gevolgd door Erwin van Lijen uit Surhuisterveen en de Westlandse Jan van Schaik. In de belangrijkste rondgang, die van de junioren, kwam Julian Vergouw uit Amsterdam als eerste over de finish. Tamar Spiero en Jasper Huitema volgden op een tweede en derde plaats.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500