Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veilingavond levert 63.500 euro op voor vluchtelingen

Geplaatst op: 7 april 2022

De organisatie lag in handen van Dick Beens en Jaap Dillen.

De veilingavond in De Kaaihof heeft donderdagavond een bedrag van 63.500 euro opgeleverd. In totaal werden ruim 70 kavels verkocht die kosteloos waren aangeboden door ondernemers uit de regio. De opbrengst gaat volledig naar de hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne die in Genemuiden verblijven. 

Alle tafeltjes in De Kaaihof waren bezet. Gretig werd dan ook geboden op de kavels die door de bekende Steenwijker Jannes Mulder werden omgeroepen. En niet zonder resultaat. Een etentje voor 4 personen bij Fratelli in Giethoorn ging weg voor 900 euro, een knipbeurt bij een barbier leverde 350 euro op en een nachtje naar een hotel in Friesland was goed voor 700 euro.

Terwijl de gasten, voornamelijk afkomstig uit Genemuiden en Urk, omhoog bleven zwaaien met hun bordjes, werden ze voorzien van hapjes en drankjes. Een bedrijfsreportage op Genemuiden Actueel kon genoteerd worden voor 500 euro, een luxe zonnebril deed het dubbele daarvan en een schaal met kip leverde 300 euro op voor het goede doel.

Menig bieder zal morgenochtend vermoedelijk met knikkende knieën aan de ontbijttafel verschijnen als hem of haar gevraagd wordt hoeveel geld er is uitgegeven tijdens de veiling. Daar tegenover staat echter de torenhoge opbrengst van 63.500 euro. Daarmee worden oorlogsvluchtelingen de komende tijd goed geholpen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500