23 april 2024 t’ Olde Staduus

DETO Twenterand en Sportclub spelen gelijk

Geplaatst op: 9 april 2022

Archieffoto: Helmich Lubberts

Een 1-1 gelijk spel, daar moesten DETO Twenterand en Sportclub Genemuiden het mee doen. Lars Miedema was het die Sportclub Genemuiden op een 0-1 voorsprong zette, maar Coplan Soumaoro was de speler die het feestje voor de groen- witten zes minuten voor tijd alsnog wist te verpesten.

De eerste helft was duidelijk voor DETO Twenterand. Vanaf de eerste minuut zette het Sportclub onder druk en creëerde het een paar goede kansen. Kai Wesselink was de eerste DETO-speler die doelman Streutker op de proef stelde. Niet veel later was het Tim Pothast die met een kopbal naast zag gaan. Sportclub had schijnbaar moeite om de juiste draai te vinden in de beginfase van de wedstrijd, het zware veld en de striemende hagel en regenbuien hielpen daarbij ook niet echt bij mee.

De mogelijkheden bleven dan ook beperkt in het eerste bedrijf. Zo belande een verre ingooi van Bart Jan Brouwer op het hoofd van Lars Miedema, alleen miste zij kopbal de juiste richting. De beste kans voor rust kwam vanuit een hoekschop, de bal ingebracht door Osama Ben Kaddour viel in een mêlee van spelers. Alleen niet één Sportclub speler lukte het om zijn voet tegen de bal zetten en er iets nuttigs mee te doen. De kleedkamers werden dan ook opgezocht zonder dat er gescoord werd.

Na rust ging het met Sportclub Genemuiden een stuk beter, het startte in ieder geval voortvarend in de 2e helft. Een bal van Noureddine Boutzamar bereikte Osama Ben Kaddour, die vrij op doelman Roberto Stopel af kon gaan.  Zijn schot, geblokt door de DETO-doelman leverde niets op net als het schot in de rebound van Lars Miedema.

Een hard schot van Noureddine Boutzamar was het volgende wapenfeit van Sportclub zijde, de vuisten van doelman Stopel brachten opnieuw redding voor DETO.

Redding bracht ook scheidsrechter Jansen in de 55e minuut, een striemende hagelbui streek neer over het veld. Spelers en arbitrage werden dusdanig gegeseld dat een vlucht naar de beide dug-outs voor enkele minuten de enige optie was.

Na dit oponthoud ging Sportclub Genemuiden vrolijk verder met waar het voor de hagelbui al mee bezig was. Het creëerde opnieuw een aantal goede mogelijkheden. Zo ging een kopbal van Nick Buitink maar net over.  Lars Miedema had even later wel het geluk aan zijn zijde, na een goede voorzet van Arend van de Wetering mocht de geheel vrij inkomende Miedema deze voorzet fraai afronden. Sportclub Genemuiden had zijn doelpunt. Met nog ruim 10 minuten te gaan aan Sportclub de taak om deze 0-1 voorsprong vast te houden.

Het bleek een illusie, DETO Twenterand dacht hier anders over, want met nog zes minuten aan officiële speeltijd was het Coplan Soumaoro die na een aangeven van Rene Nijhof alsnog één punt veiligstelde voor de thuisclub en de 1-1 aantekende.

DETO Twenterand – SC Genemuiden 1-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. S.J.M. Jansen
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S. de Reus
Ass. Scheidsrechter: Dhr. N.M. Veldhuis