Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV presteert goed op laatste twee plaatsingswedstrijden

Geplaatst op: 11 april 2022

Afgelopen twee weken kwamen er namens EGSV 13 teams in actie op de laatste twee plaatsingswedstrijden van district Oost. Na twee coronajaren was het fijn om weer terug te zijn op de wedstrijdvloer. Tijdens de laatste twee plaatsingswedstrijden in Ruurlo en Westerhaar scoorden de teams van EGSV goed en er werden zelfs 7 medailles behaald.

Ook waren er tickets te behalen voor het Oost Nederlands Kampioenschap.

Bij de E-Jeugd trio’s was er een 4e plek voor Julia Busweiler, Yana Siebert en Ruby van Sas. Een derde plaats is behaald door het team bestaande uit Fleur Hoekman, Stella de Wilde en Anne-Sophie van de Wetering.

Een leeftijdscategorie hoger, bij de E-Junioren, behaalde het duo bestaande uit Liz van Lente en Annedieke Postma een nette 6e plaats. Bij de trio’s was er een 4e plek voor Lara van den Berg, Emma Beens en Maud van Dijk. Het team bestaande uit Sterre Brouwer, Nina Nijman en Pascalle Veenhof deed daar een schepje bovenop en mochten terug naar Genemuiden keren met een 2e plaats.

Bij de E-Senioren wist het team uit Genemuiden voor de tweede wedstrijd op rij met het goud naar huis te gaan. Fayenn de Leeuw, Valerie Veenhof en Bente van der Steeg behaalden een nette eerste plaats.

In het D-niveau kwam EGSV ook met verschillende teams in actie. Bij de D-Junioren moest het team bestaande uit Sterre van de Vreugde en Jayla Rook de wedstrijd, door ziekte, helaas aan zich voorbij laten gaan, in dezelfde categorie betraden Leonie Oudenaarden en Marit Pelleboer wel de wedstrijdvloer. Zij lieten een mooie oefening zien welke werd beloond met een zilveren medaille.

EGSV kent dit seizoen 5 D-Senioren teams, bij de trio’s behaalde het team bestaande uit Fleur van Dalfsen, Martine Bonthuis en Famke Timmerman een nette 5e plaats. Een 2e plaats was er voor Tess van Dalfsen, Britt Visscher en Ronja Kubbenga.

Bij de duo’s moest het team bestaande uit Roos Doldersum en Inèz van Ittersum genoegen nemen met een 5e plaats. Podiumplaatsen in deze categorie waren er voor Lieke van Dijk en Ashley Jager die het brons omgehangen kregen. Eén trede hoger, op de 2e plaats, mochten namens EGSV Loïs Gregoire en Loïs Lassche plaatsnemen.

Op het moment van schrijven zijn we in afwachting van de doorstroming naar het Oost Nederlands Kampioenschap. Veel van deze teams komen op 14 mei ook in actie in Genemuiden. EGSV Genemuiden organiseert op deze datum een Lentetoernooi, benieuwd wat acro precies is? Kom dan vooral op zaterdag 14 mei een kijkje nemen in ‘d Overtoom.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500