Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselbank gaat producten inzamelen

Geplaatst op: 19 april 2022

Vrijwilligers van Voedselbank Zwartewaterland houden zaterdag 23 april van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de supermarkten in de drie kernen.

“Inzamelingsacties zijn momenteel hard nodig”, aldus de organisatie, die steeds meer moeite heeft om voldoende pakketten te maken. De afgelopen tijd heeft een groot aantal gezinnen de zware stap moeten nemen om een beroep te doen op de Voedselbank. Oplopende energieprijzen en boodschappen die steeds duurder worden zijn enkele redenen hiervoor. Om ervoor te zorgen dat er voor de komende zomerperiode weer voldoende voorraad komt moet de Voedselbank nu actie ondernemen.

Supermarkten en voedselfabrikanten bewaken steeds scherper hun voorraden, waardoor er minder beschikbaar komt voor de Voedselbanken. Om de tekorten aan te vullen is deze actie weer op touw gezet. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals o.a.: pasta’s, rijst, meel, blik- of potgroenten, thee, suiker, pindakaas, jam, hagelslag enz.

Om klanten van de supermarkt niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de Boni en Jumbo in Hasselt, de Boni, Aldi en Albert Heijn in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis flyers uit met daarop de benodigde producten. Klanten kunnen desgewenst één of meerdere van deze producten kopen en die inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang.

Ook bestaat de mogelijkheid om in plaats van producten een gift te doen in daarvoor bestemde bus. Wie deze dag niet in de gelegenheid is om wat extra boodschappen te doneren, maar toch iets wil geven, kan ook een financiële donatie overmaken op IBAN NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

De vorige keer was een dergelijke actie in Zwartewaterland een groot succes.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500