Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eénmalige energietoeslag voor minima-huishoudens

Geplaatst op: 21 april 2022

Huishoudens met een laag inkomen en klein vermogen kunnen een eenmalige energietoeslag 2022 krijgen. “Daarmee komen we financieel kwetsbare inwoners met een hogere energierekening tegemoet”, zegt wethouder Gerrit Knol. De toeslag aanvragen kan van 2 mei 2022 tot 1 februari 2023.

Door sterk gestegen energieprijzen kunnen minima-huishoudens in grote financiële problemen komen. Om die huishoudens te ondersteunen, kunnen gemeenten een eenmalige energietoeslag verstrekken in 2022.

Ondersteuning waar nodig

“De eenmalige energietoeslag is voor huishoudens die dit hard nodig hebben,” zegt wethouder Knol. “Daarom ondersteunen we huishoudens met een laag inkomen en een klein vermogen. Het vermogen in de eigen woning telt niet mee.”

Energietoeslag 2022

De energietoeslag bedraagt €800 per huishouden. Naar schatting zullen 600 minima-huishoudens die toeslag ontvangen.

Wie komt in aanmerking

De persoon die op de datum van de aanvraag:

In de gemeente Zwartewaterland woont en niet verblijft in een instelling;

21 jaar of ouder is en indien jonger is dan 27 jaar geen studiefinanciering of tegemoetkoming in de onderwijsbijdrage en schoolkosten ontvangt;

Een contract heeft met een energieleverancier;

Een inkomen heeft van ten hoogste 120% van de bijstandsnorm;

Niet meer vermogen heeft dan € 6.505 voor een alleenstaande of € 13.010 voor gehuwden of een alleenstaande ouder. Het vermogen in de eigen woning telt niet mee.

Energietoeslag ontvangen

Huishoudens met een Participatiewetuitkering die voldoen aan de voorwaarden, ontvangen binnenkort vanzelf de energietoeslag.

Huishoudens zonder een Participatiewetuitkering kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen. Dit kan van 2 mei 2022 tot 1 februari 2023 op www.zwartewaterland.nl/energietoeslag2022.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500