Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

WK Telefoonboekbiljarten krijgt vele winnaars

Geplaatst op: 25 april 2022

Belgische deelnemers oefenen al maanden om de titel in de wacht te slepen.

Over een kleine drie weken vindt in een ongetwijfeld kolkend Verenigingsgebouw ‘de Rank’ de vijfde editie van het Wereldkampioenschap Telefoonboekbiljarten plaats.

En nu is al zeker dat het evenement een groot aantal winnaars zal kennen. Natuurlijk kan er maar één speler met de titel aan de haal gaan, maar omdat de organisatie de opbrengst gaat schenken aan het zorgpersoneel uit Genemuiden in de vorm van waardebonnen van plaatselijke middenstanders zullen er na afloop ongetwijfeld veel tevreden gezichten te zien zijn.

Maar liefst 130 spelers gaan strijden om de wereldtitel die nu nog in handen is van Genemuidenaar Klaas van den Berg. Met name vanuit België wordt er alles aan gedaan om de wisselbokaal weer in Vlaams bezit te krijgen. Zo werd er afgelopen vrijdag in Deerlijk al een voorbereidingstoernooi gehouden. Oud-winnaar Vincent de Gloire en virtuoos Eddy Delesie behoren sowieso al tot het rijtje favorieten, maar ook oud-profwielrenner Eddy Furniere lijkt in een blakende vorm te verkeren en zou natuurlijk maar wat graag met de wereldtitel aan de haal gaan.

Voor wat betreft Genemuiden lijken de kersverse clubkampioen Jan Bakker, Robin Bonthuis en natuurlijk de regerend titelhouder Klaas van den Berg kanshebbers.

Opbrengst

De organisatie had het uit Genemuiden afkomstige zorgpersoneel opgeroepen om zich bij de organisatie voor waardebon te melden en daar is massaal gebruik van gemaakt. Inmiddels is de inschrijving gesloten en maar liefst 244 personen kunnen na afloop van het toernooi een bon – te besteden bij een plaatselijke middenstander – verwachten. Acht winkeliers of horecaondernemers hebben zich als deelnemer voor de actie ingeschreven. Dat betekent dat alle waardebonnen bij hen besteed gaan worden.

Inschrijving wedstrijd

Het toernooi zelf is ruim volgeboekt. A.s. zaterdag gaat de loting plaatsvinden. De organisatie roept dringend spelers aan die – om wat voor reden dan ook – toch niet kunnen  zich zo snel mogelijk officieel af te melden.

Sponsoren

Een toernooi in de grootte van dit WK kan natuurlijk niet zonder sponsoren. De organisatie is dan ook erg blij met de brede steun van talloze bedrijven. Hoofdsponsor is wederom de Duitse firma Reinkemeier. Ook kon de organisatie weer rekenen op de hulp van de sub-sponsoren Heutbouw en Verhoek.  De lijst van ondernemers die het toernooi een warm hart toedragen (ook in anonieme vorm) is lang. Daarvoor wil de organisatie nogmaals haar hartelijke dank uitspreken.

Verloting

Om de opbrengst van het toernooi – en dus ook de waardebon van het zorgpersoneel – naar een zo’n hoog mogelijk bedrag te stuwen is er ook een grote verloting aan het toernooi gekoppeld. Ook daarvoor zijn geweldige prijzen gesponsord. De hoofdprijs is een PVC-vloer van maar liefst 40 m2 naar keuze van het bekende plaatselijke merk AMBIANT, inclusief egaliseren, plinten en leggen. Dat is werkelijk een prijs waarmee je thuis kan komen. Verder zijn er reischeques, meubels, gereedschapsets, dinerbonnen, vleesbonnen etc. etc. te winnen. Echt teveel om op te noemen.

Op de toernooidag – 14 mei – vindt de trekking plaats. De uitslag van deze verloting wordt via verschillende media bekend gemaakt. Deelnemers hoeven dus niet bij het evenement aanwezig te zijn.

Op verschillende locaties in Genemuiden worden inmiddels de loten verkocht. Maar u kunt zich ook via WhatsApp  van loten verzekeren. Ze kosten 1€ per stuk. Bestellen kan via telefoonnummer 0653365373. Eenvoudig het aantal gewenste loten doorgeven. U ontvangt een tikkie voor het bedrag en vervolgens de lotnummers via een WhatsApp-bericht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500