Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stichting 2e/3e Wereldproject weer van start

Geplaatst op: 2 mei 2022

(Ingezonden) Sinds 1994 zetten veel burgers en organisaties in de gemeente Zwartewaterland zich succesvol in voor projecten in 2e en 3e wereldlanden. Met de opbrengsten kan in deze landen in de primaire levensbehoeften van mensen worden voorzien en kunnen de leefomstandigheden en voorzieningen sterk worden verbeterd.

Het project Otuke was in 2020 het laatste project, dat als 2e3e Wereldproject van de gemeente Zwartewaterland actief was. Met een fantastische opbrengst van ruim € 79.000,00 kon een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van de extreme armoede in het district Otuke in Noord-Oeganda. Hierbij wordt met name ingezet op zelfredzaamheid en wordt door middel van projecten geleerd hoe in eigen onderhoud kan worden voorzien.

In 2021 was het helaas niet mogelijk om een projectorganisatie de gelegenheid te bieden activiteiten te organiseren en aan evenementen deel te nemen. De gelden die Stichting 2e3e Wereldproject Zwartewaterland in dat jaar heeft mogen ontvangen zijn eind 2021 toegekend aan de vijf voorlaatste projectorganisaties die nog steeds actief zijn en passen binnen de doelstelling van de stichting. Per organisatie kon € 1.500,00 worden toegekend.

Dit betreft de volgende projecten:

Stichting Ludus uit Hasselt: voor het verbeteren van de woon- en leefomstandigheden in Roemenië

Stichting Refilwe uit Genemuiden: voor het project voor weeskinderen in Zuid-Afrika (Baie Dankie!)

Stichting Mzuzu uit Hasselt: voor het aanleggen van waterpompen in Malawi waar meerdere families gebruik van kunnen maken

Stichting Werk in Uitvoering uit Zwartsluis: voor kleinschalige hulp aan mensen in Oost-Europa, met de focus op Oekraïne

Stichting Hope4Kids uit Genemuiden: voor de verbetering van de leefomstandigheden van kinderen in Roemenië

Tot september 2022 organiseert Stichting Ludus uit Hasselt als 2e3e Wereldproject van de gemeente Zwartewaterland een aantal activiteiten en wordt deelgenomen aan enkele evenementen. Er zijn acties met o.a. Moederdag en Vaderdag, er wordt een zomermarkt, een bingoavond en een Triviantavond georganiseerd en er komt een verkoopstand tijdens de Sleepbootdagen in Zwartsluis.

Voor de periode vanaf september 2022 kunnen nieuwe projectorganisaties zich aanmelden bij het secretariaat van onze stichting: liannesnijder@live.nl

Het gaat hierbij om perioden van minimaal 4 en maximaal 12 maanden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500