Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Titel lijkt verder weg dan ooit voor Sportclub

Geplaatst op: 7 mei 2022

Foto: Helmich Lubberts

De weg naar de titel lijkt voor Sportclub Genemuiden na het met 2-1 verloren duel tegen RKAV Volendam verder weg dan ooit. Opnieuw stonden de groen- witten na afloop met lege handen. Koploper Urk morste weliswaar ook punten, maar het gelijke spel tegen NSC Nijkerk leverde toch nog 1 punt op. Hierdoor bedraagt de achterstand nu 5 punten.

Sportclub Genemuiden kende een moeilijke middag, RKAV Volendam was net als in het thuisduel de betere voetballende ploeg. In de eerste helft kwam Sportclub nauwelijks in het spel voor en mocht het van geluk spreken dat het bij slechts één tegentreffer bleef. Volendam kon en mocht naar hartenlust combineren, was veelal in balbezit en Sportclub doelman Hidde Streutker werd regelmatig op de proef gesteld.

Aanvallend kwam Sportclub Genemuiden duidelijk te kort. Osama Ben Kaddour was eigenlijk de enige speler die af en toe wat ruimte kreeg, maar ook zijn pogingen liepen op niets uit. Het was dan ook meer dan terecht dat de Volendammers op voorsprong kwamen. Doelpuntenmaker Dave Zwarthoed kreeg de bal van links aangespeeld, zette een stap opzij en met een diagonaal schot schoot hij de bal hard in. De 1-0 voorsprong deed Genemuiden geen goed, het lukte niet onder de druk van Volendam uit te komen en moest alle zeilen bijzetten om de rust zonder verdere kleerscheuren te halen.

Na rust liep het gelukkig allemaal wat beter. Sportclub Genemuiden leek zich te hebben herpakt en kwam beter in spel. Dit resulteerde in een aantal kansen. Een vrije trap van Kay Velda was de eerste mogelijkheid, al belande deze in de handen van de Volendammers doelman Rick Heuvel. Een geplaatst schot van Lars Miedema niet veel later gaf ook niet het gewenste resultaat waarop werd gehoopt.

Het duurde dan ook tot de 65e minuut voordat de inzet met een doelpunt werd beloond. De opkomende Osama Ben Kaddour wist de bal vanaf links bij Kay Velda te krijgen, de inkomende Velda wist met deze voorzet wel raad en bracht Sportclub Genemuiden met zijn treffer langszij.

Er gloorde weer hoop, met nog bijna een half uur te spelen zou het moeten kunnen lukken. Sportclub bleef de aanval zoeken, maar moest bedacht zijn op een eventueel Volendamse uitbraak. Kay Velda was de eerste speler die voor een treffer ging. Lars Miedema was nummer twee. Aan de andere kant was het Bart Jan Brouwer die Sportclub voor een achterstand behoede door een bal van de doellijn te koppen.

Dit mocht echter niet baten. Want het was Volendam die in de 80e minuut op een 2-1 voorsprong kwam, een vrije trap genomen door Joey Tol velde de groen- witten. Zijn bal verdween over de muur in het net.

Sportclub Genemuiden had nog 10 minuten de tijd om iets aan de stand te doen. Het was hopen tegen beter weten in, gescoord zou er niet meer worden.

Door het verlies lijkt Sportclub Genemuiden veroordeeld te zijn tot de nacompetitie, al zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Echter, het draadje is wel heel erg dun geworden nu. 

RKAV Volendam – SC Genemuiden 2-1 (1-0)

Scheidsrechter: Dhr. S.C. Kraak
Ass. Scheidsrechter: Dhr. N. Oppedijk
Ass. Scheidsrechter: Dhr. E.K. Holvast

Scoreverloop: 27. Dave zwarthoed 1-0, 64. Kay Velda 1-1, 80. Joey Tol 2-1.

Gele kaart: 88. Joey Tol (Volendam), 68. Jens Jurn Streutker, 78. Thijs dekker (SC Genemuiden).

Opstelling RKAV Volendam: Rick Heuvel, Marco Speijk, Pieter Kroon, Lex Veerman (65. Patrick Plugboer), Wessel Stuyt, Stef Schokker, Azeddine Sout (77. Lennard Tol), Pieter Kroon, Jens Kras (77. Maarten Woudenberg), Daan Baarsen, Joey Tol (90. Daan Ibrahim), Dave Zwarthoed

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Matthias Breman, Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Kay Velda, Sijmon Eenkhoorn (67. Martijn Eenkhoorn), Thijs Dekker, Osama Ben Kaddour, Noureddine Boutzamar (83. Ramon Beens), Lars Miedema.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500