Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Richard en Annet Kalter stoppen met aardbeienkwekerij

Geplaatst op: 10 mei 2022

Na twintig jaar gaat Kalteraardbeien stoppen en gooien Richard en Annet Kalter uit IJsselmuiden het roer om. In de afgelopen jaren groeide het bedrijf in de Koekoekspolder uit tot een zeer succesvolle aardbeienkwekerij met boerderijwinkel. Vanwege de gezondheid van Richard moeten er nu andere keuzes worden gemaakt en wordt de kas aan de Tuindersweg omgebouwd voor de teelt van biologische zaden. Het merk Kalteraardbeien blijft echter wel bestaan. De teelt wordt overgenomen door een collega aardbeienteler in Limburg.

In de afgelopen twee jaren stond de aardbeienkwekerij al te koop. “Helaas is niet de juiste koper gevonden die met dezelfde passie en ambitie het bedrijf door wilde zetten”, aldus Richard Kalter. Om toch meer rust en tijd te krijgen voor andere belangrijke zaken in het leven, heeft het echtpaar nu besloten om het roer om te gooien en biologische zaden te gaan telen voor het Nederlandse bedrijf BEJO Zaden. Deze zomer wordt de kas aan de Tuindersweg omgebouwd voor de teelt van biologische groentezaden. De zaden van wortels, prei en diverse soorten kool gaan straks gebruikt worden voor teelt over de hele wereld.

De komende weken is er echter nog volop bedrijvigheid in de kwekerij en boerderijwinkel aan de Tuindersweg. “Samen met ons enthousiaste team zetten we de schouders er nog flink onder en willen we er voor de klanten een mooie afsluiting van maken”, zegt Annet Kalter. De zelfpluktuin, aardbeienkwekerij en aardbeienautomaat zijn nog open tot en met zaterdag 28 mei.
In de boerderijwinkel en speeltuin kunnen bezoekers nog terecht tot en met woensdag 15 juni. Hierna is de boerderijwinkel definitief gesloten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500