Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bosch bloemen sluit winkel gaat helemaal online

Geplaatst op: 11 mei 2022

De winkel van Bosch bloemen en wonen in Genemuiden sluit op 4 juni haar deuren voor het publiek. Eigenaren Marjan en Ard Postma stoppen echter niet, maar begeven zich vanaf die dag voornamelijk nog op de online markt. Vanuit een ruime loods in Hasselt worden boeketten samengesteld en bezorgd in de wijde omtrek. Van Zwolle tot Heerenveen en van Giethoorn tot Kampen. Een grote stap voor het echtpaar, dat met veel plezier terugkijkt op 22 jaar ondernemerschap in Genemuiden en vooral de trouwe klanten enorm gaat missen.

“Maar dit is een kans die we niet konden laten lopen”, vertelt Marjan Postma. “Ik heb de winkel, die indertijd in de Boni zat, overgenomen op mijn 23ste. Later kwam Ard erbij als drijvende kracht. We hebben zo ontzettend veel geïnvesteerd in deze zaak en roerige tijden meegemaakt, met verhuizingen en sinds vijf jaar hier. Het was altijd buffelen, met lange werkdagen, maar corona heeft echt ons leven veranderd. Onze winkel werd steeds minder een winkel, omdat het online zo ontzettend goed liep. Het was altijd al hard werken, maar het werd alleen maar drukker en drukker.”

Dubbel gevoel

Marjan was alle dagen van vroeg tot laat druk in de winkel. “Dat wilden we niet meer”, vertelt ze. “We willen meer tijd kunnen doorbrengen met ons gezin. In Hasselt gaan we werken en wonen combineren, daar kijk ik erg naar uit. We gaan ook met onze tijd mee en daarom is dit verstandig gezien een goede stap om te zetten. Al voelt het heel dubbel, want we weten wat we achterlaten. Ik hoop dat onze klanten snappen waarom we het doen en dat ze het ons gunnen.”

Fijne contacten

Marjan gaat de fijne contacten en leuke gesprekken die ze altijd voerde met haar klanten erg missen. “Maar ook de samenwerking met onze medewerkers vond ik heel plezierig”, licht ze toe. “Gelukkig gaan Samantha en Germien en de zaterdaghulpen mee naar Hasselt. De andere meiden wilden liever iets anders zoeken en dat is ook prima gelukt. Het werk in Hasselt is natuurlijk wel anders. We maken nu al gemiddeld honderdvijftig boeketten per dag voor onze klanten – en natuurlijk ook voor Topboemen – en met Moederdag zijn dat er maar zo vijftienhonderd. Ook voor bedrijven leveren we veel bloemen. Voor hen hebben we FloraNL ingericht. Dit is een orderprogramma dat we aanbieden aan vaste klanten. Zij kunnen inloggen en een gepersonaliseerd kaartje met hun logo toevoegen. Zeker op de eerste van de maand is het ontzettend druk met alle gepensioneerden en nieuwe werknemers.”

Webshop

Marjan en haar team leveren niet alleen aan Topbloemen. Marjan: “We hebben onze eigen webshop en sinds de coronatijd weten veel klanten ons ook te bereiken via de app of telefoon. Natuurlijk blijven we dagelijks bezorgen in Genemuiden. Wat dat betreft verandert er weinig. Ook maken we veel rouwwerk, dit is heel dankbaar werk en ik hoop dat onze klanten ons daarvoor nog steeds zullen bellen. We krijgen een pick up point, voor de komende tijd, aan de Klaas Fuitestraat, Genemuiden en in de toekomst aan de Productieweg, Hasselt. Door de samenwerking met Topbloemen kopen we gezamenlijk in en krijgen we dagelijks verse bloemen, dus dat is een groot voordeel. Ik wil op termijn meer gaan doen met zijden bloemen en ook verzorgen wij nog steeds onze Bosch bloemenementen, hier gaan we ook zeker mee door.”

Uitverkoop

Ard en Marjan bouwen het werk in Genemuiden langzaam af. Marjan: Vanaf 9 mei is de winkel alleen nog geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. In mei houden we uitverkoop en op 4 juni sluiten we de deuren aan de Klaas Fuitestraat. We moeten nog wat verbouwen in Hasselt, dus we zijn hier nog wel even te vinden om boeketten te maken. Maar vanaf het najaar gaan we er vol voor met Bosch bloemen online vanuit Hasselt. Weliswaar op een andere manier dan voorheen, waarbij ons zakelijke leven en ons gezinsleven hopelijk iets meer in balans zijn. Daar kijken we samen echt naar uit.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500