Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester Bilder hoopt op herbenoeming

Geplaatst op: 11 mei 2022

Burgemeester Eddy Bilder (foto: Wilbert Bijzitter)

Als het aan Eddy Bilder zelf ligt, blijft hij burgemeester van de gemeente Zwartewaterland. Dat heeft hij ook laten weten aan Andries Heidema, Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel. 

Het is gebruikelijk dat de Commissaris van de Koning ruim van tevoren spreekt met de burgemeester over eventuele herbenoeming. Dat gesprek tussen de twee politici heeft onlangs plaatsgevonden en als het aan Bilder ligt, plakt hij er zeker nog zes jaar bij aan in de gemeente. Zijn tweede ambtstermijn verloopt in januari 2023.

Een speciale commissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de lokale politieke partijen, buigt zich over de herbenoeming. Zij kijken onder meer of de burgervader de afgelopen jaren naar wens heeft gefunctioneerd en spreken daarover ook met Bilder zelf. Als de commissie Bilder opnieuw aandraagt voor het burgemeesterschap, is de kans groot dat de CDA’er weer zes jaar aan het roer mag staan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500