Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe college uit de startblokken

Geplaatst op: 12 mei 2022

Wethouders Harrie Rietman en Maarten Slingerland hebben vanaf nu Jan van der Poel als collega. Zij vormen samen met burgemeester Bilder het nieuwe college. Tegen de nieuwe wethouders kwamen donderdagavond geen bezwaren vanuit de raad.

Hasselter Van der Poel is het nieuwe gezicht in het college. Hij volgt Gerrit Knol op namens de ChristenUnie. Van der Poel verruilt het onderwijs voor de politiek. “Ik beschouw het wethouderschap als een roeping, al zullen er ongetwijfeld momenten komen waarop ik mij afvraag waaraan ik ben begonnen”, zegt de nieuweling, die zichzelf als een netwerk en verbinder beschouwt. Hij wil de tijd nemen om de samenleving en de interne organisatie te leren kennen.

De benoeming resulteerde donderdag in een flinke pop in zijn tuin met daarop de mededeling ‘functie elders’. Van der Poel is momenteel namelijk ook brandweercommandant van het korps in Hasselt.

Harrie Rietman maakte twee afspraken met de gemeenteraad. “Als ik tekenen vertoon dat mijn uiterste houdbaarheidsdatum is bereikt, hoor ik het graag. Dat wilt u niet, dat wil ik niet en dat verdient Zwartewaterland niet. Daarnaast staat mijn deur altijd open”, aldus Rietman, die voor de PvdA in het college zit. Hij mag met flinke uitdagingen zoals de stikstofcrisis en de energietransitie aan de slag.

SGP’er Maarten Slingerland bewaakt opnieuw de portefeuille van Zwartewaterland en heeft onder meer onderwijs en verkeer op zijn bordje liggen. Na vier jaar gaat hij niet ‘achterover leunen’, want er zijn nog ‘genoeg uitdagingen en kansen’. Toch beseft Slingerland dat niet alles valt te voorzien. “Wie had vier jaar geleden gedacht dat we met een virus te maken zouden krijgen en een oorlog in Europa. Dan heb je weinig aan beleid of een coalitieakkoord, maar gaat het om handelen.”

Omdat Slingerland nu weer van de gemeenteraad naar het college verhuist, neemt jongeling Benjamin van Marle zijn zetel over.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500