Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP vraagt aandacht voor verkeersveiligheid vluchtelingen

Geplaatst op: 12 mei 2022

In de vergadering van Provinciale Staten van afgelopen woensdag in Zwolle heeft de provinciale SGP aandacht gevraagd voor een veilige oversteek bij Westererf aan de Kamperzeedijk voor Oekraïense kinderen en hun ouders.

Met ingang van deze week volgen de kinderen lessen op basisschool De Driester aan de Kamperzeedijk. Dirk van Dijk namens de fractie: “Om hier naar toe te fietsen, moeten ze de drukke provinciale N760 oversteken. De situatie bij de oversteek is, mede door scherpe bochten erg onoverzichtelijk. En daardoor gevaarlijk, zelfs als er volwassenen bij zijn. Voor de terugweg geldt hetzelfde. Hoewel het doorgaande verkeer op de uitrit geattendeerd wordt is onze indruk dat de veiligheid geoptimaliseerd kan worden.”

Omdat het een provinciale weg betreft, wil de partij dat het provinciebestuur met spoed kijkt naar een veilige oversteekplek. In zijn beantwoording zei de gedeputeerde van verkeer en vervoer Bert Boerman dat hij de situatie ter plaatse kent. Hij gaf aan bereid te zijn om contact op te nemen met de gemeente Zwartewaterland en te onderzoeken of, en hoe de veiligheid daar verbeterd kan worden.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500