Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stikstof kan ook voor Binnenveld spelbreker zijn

Geplaatst op: 12 mei 2022

De gemeente wil het liefst volgend jaar al de eerste spades in de grond van het Binnenveld steken, maar of het inderdaad komt van snelle woningbouw is nog maar de vraag. Ook boven dit plan hangt het ‘zwaard van Damocles’, zoals wethouder Harrie Rietman zegt over de ondertussen bekende stikstofproblematiek.

“Dat addertje onder het gras wil ik niet zeker niet uitsluiten”, moest Rietman bekennen op vragen van BGZ. Hij wijst op de recente uitspraak van de rechter die onder meer vindt dat de provincie te makkelijk vergunningen afgeeft aan bedrijven rondom natuurgebieden. “We moeten ons niet vooraf rijk rekenen”, aldus de wethouder, die ook wijst op mogelijke bezwaarprocedures tegen de woningbouwplannen in het gebied tussen pakweg de tennisbaan en de volkstuinen.

Alle partijen in de gemeenteraad zijn overigens positief over de plannen. Meerdere partijen vragen daarbij aandacht huurwoningen. Rietman wil wat dat betreft ook in conclaaf met Wetland Wonen. “Wel moet duidelijk zijn of er wel behoefte is aan huurwoningen. Huren is niet het meest populaire werkwoord in Genemuiden en we moeten niet bouwen voor leegstand.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500