Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ermelo maakt kennis met Genemuider bovenstem

Geplaatst op: 26 mei 2022

Burgemeester Bilder was, als geboren Ermeloër, ook van de partij.

Een groep van 35 toeristen uit Ermelo heeft deze week kennisgemaakt met Genemuiden en de traditionele bovenstem. 

De groep werd het spoor gezet door een flyer op het Olde Staduus. Men had deze week twee activiteiten op het programma staan in Genemuiden: een bezoek aan het Tapijtmuseum en het zingen van de bovenstem. Klasien Hoekman wierp een balletje op bij Arend Booi, al bijna 50 jaar organist van de Hervormde Gemeente. Hij zorgde samen met enkele tenoren van mannenkoor Stereo voor de begeleiding van de psalmen.

Ter compensatie van het ontbreken van massale samenzang werden bandopnamen gedraaid na afloop van elke psalm. Zo kregen de gasten toch een klankbeeld van de Bovenstem, geplaatst op de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

Vol met indrukken van biezen, kokos, de Genemuider blokmat en de tweede stem (bakermat), toog het gezelschap met de bus weer huiswaarts, richting Veluwe.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500