Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nog twee obstakels te nemen voor Sportclub

Geplaatst op: 26 mei 2022

Foto: Helmich Lubberts

Strakgespannen gezichten te over, niet alleen bij de spelers op het veld maar ook bij de bezoekers langs het veld. De wedstrijd tussen Sportclub Genemuiden en AZSV bleef tot aan het einde toe ongemeend spannend. Maar het was Sportclub Genemuiden die na ruim 90 minuten voetbal de heel belangrijke 3 punten mocht bijschrijven en het duel met een 3-2 overwinning afsloot.

Trainer-Coach René verwoorde het goed voorafgaand aan het duel. “Het maakt niet uit hoe we de wedstrijd winnen, als we maar winnen” en aan deze aan hun zelf opgelegde opdracht werd voldaan. Toch was het geen onaardig duel om te zien, beide teams waren vooral in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd en vermaakten de ruim 700 bezoekers prima.

De eerste mogelijkheden kwamen van de voet van Sportclub Genemuiden. Zo belande een bal van Kay Velda op de lat en ging een schot van Lars Miedema maar net naast. Aan de andere kant was het de boomlange spits Rik van Eerden, die het de verdedigers en doelman Streutker van Sportclub soms knap lastig maakte. Tot echt uitgesproken kansen kwam hij echter niet maar het was wel een speler waar terdege rekening mee gehouden moest worden.

Toch was het Sportclub Genemuiden wat het eerste doelpunt voor zijn rekening mocht nemen, de mee opgekomen Rick Doorn zorgde voor de 1-0. Na een voorzet van Martijn Eenkhoorn kreeg Doorn wel erg veel ruimte van de verdedigers van AZSV, hij kon in ieder geval zijn voet tegen de bal zetten en van dichtbij binnenschieten.

Verder gebeurde er niet zoveel meer in het 1e bedrijf. Een kopbal van Miedema vanuit een corner van Noureddine Boutzamar ging over en bij een schot van Velda stond doelman Jasper te Kolste in de weg.

Na rust was het Sportclub Genemuiden die in de beginfase de toon zette, dit resulteerde na amper 5 minuten in de 2e helft in de 2-0. Na een fraaie pass van Martijn Eenkhoorn, was het Rens van Benthem die fraai afrondde. Sportclub leek op rozen te zitten, met een marge van twee doelpunten moest de klus te klaren zijn. AZSV dacht hier echter anders over, want het was Mark Rensink die na te zijn aangespeeld door Rik van der Eerden fraai voor de aansluitingstreffer zorgde.

Lang mochten de bezoekers trouwens niet genieten van de hoop op meer. Want nog geen 7 minuten later was het Kay Velda, die vanaf de penaltystip de 3-1 mocht aantekenen. Freek Mulder was het die Velda onreglementair binnen de zestien neerlegde. Dit deed de goed leidende scheidrechter Van der Vrande besluiten om Mulder te voorzien van een gele kaart en de bal op de stip neer te leggen.

Maar ook naar deze treffer gaf AZSV zich nog niet gewonnen. Sportclub Genemuiden kwam in de slotfase maar moeilijk onder de druk van de tegenstander uit. Kreeg de bal niet weg en een ogenschijnlijk onschuldige overtreding leverde ook AZSV een strafschop op. Rick van der Eerden wist wel weg met dit buitenkansje en schoot hard de 3-2 binnen.

Met nog een aantal officiële minuten, plus de wat extra tijd leek AZSV er weer in te geloven. Een gelijke stand zou nog mogelijk moeten zijn. Gelukkig voor Sportclub Genemuiden werd deze wens voor de gasten niet ingevuld en bleef het bij de 3-2.

Zaterdag wacht Flevo Boys uit, opnieuw een obstakel wat genomen moet worden. Op 4 juni speelt Genemuiden de laatste wedstrijd tegen koploper Urk.

SC Genemuiden – AZSV 3-2 (1-0).

Scheidsrechter: Dhr. S. van der Vrande
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D.N. van Grieken
Assistent-scheidsrechter: Dhr. P. de Velde Harsenhorst

Toeschouwers: 700

Scoreverloop: 26. Rick Doorn 1-0, 51. Rens van Benthem 2-0, 60. Max Rensink 2-1, 68. Kay Velda (penalty) 3-1, 88. Rik van der Eerden (penalty) 3-2.

Gele kaart: 55. Koen Maatkamp, 67. Freek Mulder (AZSV).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Rick Doorn, Arend van de Wetering, Martijn Eenkhoorn (63. Sijmon Eenkhoorn), Kay Velda, Noureddine Boutzamar (81. Nathan Bos), Thijs Dekker (63. Thijs Dekker), Lars Miedema, Rens van Benthem (81. William Jansen).

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Yordi Orriens, Thijmen te Kolste (64. Quinn Vervelde), Luka ter Haar (64. Ferran Momberg), Niek te Veluwe, Joost Rasing, Koen Maatkamp (64. Jonathan Goosen), Nick van Breugel (64. Bram Rensing), Rik van der Eerden, Max Rensink.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500