Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Knutselen in schuur loopt uit de hand: jongen loopt brandwonden op

Geplaatst op: 31 mei 2022

Een 14-jarige jongeman is dinsdagmiddag gewond geraakt aan De Velde tussen Zwartsluis en Hasselt. De tiener was aan het ‘knutselen’ toen er plots een enorme steekvlam ontstond. 

De jongen was in de schuur naast de woning bezig met een hobbyproject toen benzine vlam vatte. Daarbij ontstonden stevige brandwonden aan zijn armen. Ook op zijn gezicht waren lichte sporen te zien van de steekvlammen. Op het moment van de brand was hij alleen thuis.

Een automobilist die voorbijreed vertelt: “Ik zag zwarte rook uit de schuur komen en besloot om te stoppen. Toen ik over de heg klom zag ik de jongen in paniek op straat liggen. Hij probeerde 112 te bellen maar door de verwondingen aan zijn handen lukte dat niet.”

De voorbijganger heeft 112 gebeld en twee voorbijrijdende werknemers van een energiemaatschappij ontfermden zich over het slachtoffer voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Zowel de schuur als de woning hebben brandschade opgelopen. De beduusde hond kon ontkomen aan de vlammen.

Eerder maakten wij hier melding dat een kat bij het ongeval was omgekomen. Meerdere bronnen meldden ons dat ter plaatse. Later bleek dit onjuiste informatie, de kat is nog gewoon in leven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500