Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo en musici zien uit naar benefietconcert in Grote Kerk

Geplaatst op: 1 juni 2022

Foto: CGMK 'Stereo - Arno Lambregtse

De Grote Kerk van Genemuiden vormt vrijdagavond het decor van een groot benefietconcert waarbij ondermeer het Christelijk Genemuider Mannenkoor ‘Stereo’ van de partij hoopt te zijn. De opbrengst van de avond gaat naar de stichting Steun Messiasbelijdende Joden.

Dominee G.H. Molenaar en mede-organisator Danny Schurink kennen elkaar via de Hervormde Gemeente. “Onze predikant houdt erg van zingen én de bovenstem. Aangezien hij voorzitter is van de stichting Messiasbelijdende Joden kwamen we samen op het idee om een concert te organiseren voor dat doel”, vertelt Schurink, zelf secretaris bij Stereo.

Zo begon het balletje een tijdje geleden te rollen. Het doel van de avond stond vast en ook Stereo verleende graag medewerking aan de ‘thuiswedstrijd’.

De opbrengst van de avond gaat naar de gaarkeuken in de Israëlische stad Haifa. Daar staat namelijk flinke druk op de ketel. “In het oorlogsgebied in de Oekraïne woonden veel Joden die zijn gevlucht naar Israël. Daardoor is er enorm veel drukte ontstaan in de gaarkeuken die wordt geëxploiteerd door de Messiasbelijdende Joodse gemeente in Haifa”, leggen Schurink en Molenaar uit.

De interkerkelijke stichting Steun Messiasbelijdende Joden bestaat 23 jaar en ondersteunt Messiaanse gemeentes met diaconale hulp acties en toerustingsprojecten in Israël. “We ondersteunen inmiddels 30 projecten. In eerste instantie met gebed, maar ook met financiële steun”, vertelt Molenaar.

Hij is zelf onlangs in Israël geweest. “Daar hoorde ik dat het jaarbudget voor diaconale hulp in de eerste drie maanden van 2022 al op is gegaan door de toestroom van vluchtelingen. Ze hebben een gat van 100.000 euro op te vullen”, vult de predikant aan. Het concert in Genemuiden moet er voor zorgen de gemeente in Israël weer een poosje vooruit kan met de gaarkeuken.

In de periode voorafgaand aan het concert, is het programma steeds verder aangekleed. Er zijn stukken ingestudeerd die betrekking hebben op Israël, Johan Bredewout bespeelt de vleugel, Jaap Kramer is organist en Arjan en Edith Post hopen als trompettisten aanwezig te zijn. Daarnaast wordt het publiek van harte uitgenodigd om psalmen mee te zingen.

“Verder hebben we een groepje sopranen uit Urk vastgelegd én komt de Reformatorische Omroep opnames maken van het concert”, besluit Schurink, die hoopt op een grote belangstelling bij het gratis te bezoeken concert. “Er hebben zich al veel bedrijven gemeld die willen sponsoren, dus hopelijk kunnen we na het concert een mooie cheque richting de gaarkeukens sturen”, aldus de organisatie.

De deuren gaan om 19:00 uur open. Om 19:30 uur vangt het concert aan. De toegang is gratis, na afloop is er collecte voor bovengenoemd doel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500