Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Urk geeft Genemuiden in laatste thuiswedstrijd met 3-5 klop

Geplaatst op: 4 juni 2022

Foto: Helmich Lubberts

Het zit erop, tenminste de reguliere competitie in de hoofdklasse B. De kampioen is bekend en de periodekampioenen mogen zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Voor Sportclub Genemuiden betekent dit dat het a.s. dinsdag (7-6) Sportclub Feyenoord thuis ontvangt, voor het eerste duel uit twee om promotie te bewerkstelligen naar de 3e divisie.

Het laatste duel in de hoofdklasse B was er één waarin het nergens meer om ging, Urk was de gekroonde kampioen en de wedstrijd die velen graag als een finale hadden gezien werd er één die er niet meer toe deed.

Beide teams probeerden er nog wel een wedstrijd van te maken. In de eerste helft was het Sportclub Genemuiden die de toon zette. Met doelpunten van Rens van Benthem, Nathan Bos en Lars Miedema werd het publiek rijkelijke getrakteerd. Namens Urk was het William de Boer die het net trof.

In de 2e helft kwamen er dusdanig veel wissels binnen de lijnen bij Sportclub Genemuiden wat het spel allerminst ten goede kwam. De 3-1 voorsprong werd al snel door Urk tenietgedaan door William de Boer, Riekelt Jan Brands en Hessel Snoek die namens Urk doel troffen en de uiteindelijk eindstand op 3-5 bepaalden.

Bijzonderheden: Bij Sportclub Genemuiden was het Jasper Tuinman die in de hoofdmacht zijn debuut mocht maken.

SC Genemuiden – sv Urk 3-5 (3-1).

Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J.A. Koornneef
Assistent-scheidsrechter: Dhr. H. van der Bij

Toeschouwers: 800

Scoreverloop: 19. Rens van Benthem 1-0, 23. William de Boer 1-1, 27. Nathan Bos 2-1, 42. Lars Miedema 3-1, 61. Jelle de Boer 3-2, 65. William de Boer 3-3, 76. Riekelt Jan Brands 3-4, 85. Hessel Snoek 3-5.

Gele kaart: 65. Hadde Pleijsier (SC Genemuiden).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Hadde Pleijsier, Ryan van Lente, Jens Jurn Streutker (57. Ingamar Lassche), Bart Jan Brouwer, Matthias Breman, Ramon Beens, Nathan Bos, Rens van Benthem (57. William Jansen), Sijmon Eenkhoorn, Lars Miedema (46. Martijn Eenkhoorn) (70. Jasper Tuinman).

Opstelling sv Urk: Hendrik Bakker (69. Corneleis Koffeman), Klaas Kramer, Riekelt-Jan Brands (57. Iede den Dulk), William de Boer, Dick Hakvoort, Ronald Wezelman (57. Lucas Schraal), Jan van Slooten (43. Danny van Veen), Hessel Snoek, Marinus Snoek, Jelle de Boer, Pieter Brands.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500