Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dick Beens beklimt Mont Ventoux in strijd tegen ALS

Geplaatst op: 10 juni 2022

De deelnemers van de tiende editie van de Tour du ALS hebben donderdag gezamenlijk 1,6 miljoen euro opgehaald. Genemuidenaar Dick Beens en Hasselter Bart van der Steege deden mee met team Nationale Waarborg. In totaal fietsten meer dan 700 mensen mee met de Tour.

Met dit voorlopige bedrag is het record van vorig jaar verbroken met ruim 400.000 euro. De teller staat na tien edities op ruim tien miljoen euro.

Helemaal naar de top van de Mont Ventoux was dit keer niet toegestaan in verband met harde wind. Beens: “De top was niet open, wel mochten we tot vijf kilometer onder de top komen, tot Liotard.”

Bijzonder was de beklimming van de berg door Monique van den Hoorn, die zelf de ziekte ALS heeft. Monique is een vriendin van Bart. Zij had zich vast voorgenomen de top te halen, hetgeen dankzij veel doorzettingsvermogen lukte. Ze liep in het bijzijn van het team van Nationale Waarborg over de finish en kreeg de medaille omgehangen door Gorrit-Jan Blonk, directeur-bestuurder van de Stichting ALS Nederland.

De opbrengst van de Tour du ALS gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. De Tour du ALS wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Bij ALS (amyotrofische laterale sclerose) vallen spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500