Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider korps herdenkt omgekomen brandweercollega’s

Geplaatst op: 18 juni 2022

Vandaag herdacht de brandweer de brandweercollega’s die vanaf 1945 zijn omgekomen tijdens of door hun werk voor de brandweer. De jaarlijkse herdenking van de omgekomen brandweercollega’s bij het nationaal monument vond voor het eerst in twee jaar weer bij het monument in Schaarsbergen plaats. Ook bij de kazerne in Genemuiden werd stilgestaan bij deze slachtoffers.

Korpsen in heel het land maakten om één uur ‘s middag het ereteken: een boog van twee waterstralen die elkaar op tien meter hoogte treffen. Ook in Genemuiden was dit het geval, gepaard met de vlag die halfstok hing

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500