Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meedenkbijeenkomsten over ontwikkeling Binnenveld

Geplaatst op: 20 juni 2022

De gemeente Zwartewaterland zet vaart achter de ontwikkeling van een deel van het Binnenveld. Daar komen woningen en zorgwoningen die Genemuiden momenteel hard nodig heeft. Nog voor de zomervakantie organiseert de gemeente een aantal meedenkbijeenkomsten. “Samen met bewoners, belanghebbenden en belangstellenden willen we in dit gebied een prachtwijk ontwikkelen”, zegt wethouder Harrie Rietman. 

Een uitgewerkt plan is er niet, wel zijn er volop ideeën voor de wijk die tussen pakweg Krommesteeg, Prins Clausstraat en het Varkensgat komt. Ook is er een zorginitiatief waarin een aantal organisaties de handen ineen hebben geslagen. Zij werken aan projecten waarbij inwoners dichtbij familie en vrienden zorg en ondersteuning kunnen krijgen. Rijtjes met koopwoningen en twee-onder-een-kappers komen in ieder geval niet op het Binnenveld omdat die al beschikbaar zijn op Tag-West.

Bespreken van ideeën

Tijdens de eerste meedenkbijeenkomst op dinsdagavond 5 juli informeert de gemeente bewoners en belanghebbenden over de stand van zaken. Ook presenteert het zorginitiatief haar plannen. Belangrijkste doel van de avond is het uitvoerig bespreken van de ideeën en de mogelijkheden van het gebied. “Met alle betrokken partijen kijken we naar de woonwensen, een goede aansluiting met de omgeving en mogelijke toekomstplannen. Met de resultaten van de bijeenkomst gaan we direct aan de slag”, vertelt Rietman.

Snel en zorgvuldig

Precies een week later staat namelijk al de tweede bijeenkomst op de agenda. Dan moet duidelijk zijn hoe het proces verder gaat en welke rol bewoners daarin spelen. Ook komen dan het verkavelingsplan, het type woningen en de relatie met de voorzieningen in de buurt aan bod. Tijdens de zomermaanden wil de gemeente dan het plan uitwerken en die tijdens een derde bijeenkomst op 8 september presenteren. “De situatie op de woningmarkt vraagt om snelheid en daar past deze aanpak bij. Samen met alle belanghebbenden werken we aan een plan dat we snel èn zorgvuldig kunnen ontwikkelen.”

Gemeente Zwartewaterland heeft omwonenden en andere belanghebbenden, zoals de verenigingen in de buurt, per brief uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst. Die is dinsdag 5 juli van 19.15 tot 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in d’ Overtoom. Kijk voor meer informatie ook op www.zwartewaterland.nl/binnenveld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500