Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Potje met ‘coronageld’ voor verenigingen weer aangevuld

Geplaatst op: 27 juni 2022

Cultuurorganisaties in Zwartewaterland kunnen opnieuw geld krijgen uit het Corona Cultuurfonds. “Met dit noodfonds helpen we verenigingen en stichtingen die door corona en de maatregelen in de problemen komen”, zegt cultuurwethouder Jan van der Poel.

Vorig jaar riep de gemeente Zwartewaterland het Corona Cultuurfonds in het leven. Omdat het budget toen niet helemaal opging, stelt de gemeente het restant opnieuw beschikbaar. Nog steeds hebben verenigingen en stichtingen last van corona en de coronamaatregelen”, legt Van der Poel uit. “Bijvoorbeeld omdat zij minder inkomsten hebben en de kosten ondertussen gewoon doorlopen.”

Vanuit het Corona Cultuurfonds is deze keer maximaal 49.000,- euro beschikbaar. De voorwaarden om voor een bijdrage in aanmerking te komen staan op www.overheid.nl. Ook heeft de gemeente een bericht gestuurd aan de culturele verengingen en stichtingen over de hernieuwde openstelling van het Corona Cultuurfonds.

In 2021 vond toekenning plaats op volgorde van binnenkomst. Deze keer beoordeelt de gemeente pas als alle aanvragen binnen zijn. Wanneer de aanvragen bij elkaar hoger zijn dan 49.000,- euro, dan worden de toekenningen naar rato verrekend. Het is wel belangrijk om de aanvragen volledig aan te leveren, want alleen dan kan de gemeente deze in behandeling nemen.

Verenigingen en stichtingen kunnen van 1 juli t/m 30 september 2022 aanvragen indienen. Dit kan met het digitale formulier op de website van de gemeente: zwartewaterland.nl/coronacultuurfonds.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500