Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselts Fanfare haalt gouden medaille op EK

Geplaatst op: 4 juli 2022

Foto: Julia van Dommelen

De drumband van Hasselts Fanfare pakte zaterdag een gouden medaille bij de European Open Championships in het Duitse Rastede. Met 85,63 punten kwamen de Hasselter drummers op de eerste plaats in deze WMC klasse. De vereniging kent ook meerdere leden uit Genemuiden.

Deze klasse is speciaal voor deelnemers aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours (WMC) eind juli in Kerkrade. De uitvoering in Rastede wordt gezien als een ideale try out daarvoor. De Hasselters versloegen op ruim een punt de Duitse spielmannszug Rodemis Husum. “Met de opmerkingen van de jury kunnen we nu de punten op de i gaan zetten richting het WMC”, vertelt Henri Timmerman, instructeur van de Hasselter slagwerkers.

Het complexe, vlotte en zeer afwisselende gespeelde programma bestaat -naast door de instructeur geschreven werken- ook muziek dat speciaal door twee eigen leden is geschreven. De slagwerkers werken nu intensief toe naar hun deelname op het WMC op zaterdag 30 juli waar zij uit zullen komen in de World division.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500