Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lokale organisten geven zomerse middagconcerten

Geplaatst op: 5 juli 2022

eerste foto's van gerestaureerd orgel van de ned herv kerk pkn in genemuiden

“Hoe kunnen we naast de organisten in de concertserie ook de plaatselijk (kerk)organisten betrekken bij het Zwier van Dijk orgel?” Die vraag stelde Stichting Orgelcomité Genemuiden zichzelf. Het leidde tot een serie van vier zaterdagmiddagen dat de kerkdeuren van 15.00 tot 16.30 uur openstaan en liefhebbers binnen kunnen lopen.

Per middag bespelen drie lokale organisten het grote kerkorgel uit 1885. Jan Koster, Herbert Post en Jan Rutger Voorhorst nemen de eerste bespeling op zaterdagmiddag 9 juli voor hun rekening. In het programma is veel ruimte voor psalmen en gezangen uitgevoerd in de aansprekende Hollandse koraalkunst van bijvoorbeeld Jan Zwart, Feike Asma en Klaas Jan Mulder. Maar ook een stukje koraalwerk van Bach wordt niet geschuwd. Daarnaast komt zaterdag werk van Mans en Dienel langs.

Het comité meldt: “Op 23 juli, 13 en 27 augustus zijn de volgende dagen dat u ’s middags voor een muzikaal moment welkom bent aan Kerkplein 25. De toegang is gratis. Wel is er een collecte bij de uitgang voor de kosten. Bezoekers van de orgelbespelingen kunnen een consumptie nuttigen in het Historisch Centrum Genemuiden Hoek 27, (schuin tegenover de kerk).”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500